RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Rozmarná krkovička na citronu a pomeranči s pečenými brambory

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Rozmarná krkovička na citronu a pomeranči s pečenými brambory, recepty Rozmarná krkovička na citronu a pomeranči s pečenými brambory, Rozmarná, krkovička, na, citronu, pomeranči


Recept na Rozmarná krkovička na citronu a pomeranči s pečenými brambory

Recept na Rozmarná krkovička na citronu a pomeranči s pečenými brambory je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Rozmarná krkovička na citronu a pomeranči s pečenými brambory budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
4 plátky vepřové krkovičky b.k. (po 120-150 g) sůl Marináda na maso: 1 lžička dijonské hořčice 1 lžička sušeného rozmarýnu 1 lžíce tekutého medu 2 lžíce olivového oleje 1 lžička citrónové šťávy (čerstvě vymačkané) 2 lžíce pomerančové šťávy (čerstvě vymačkané) 1 lžička mletého černého pepře 1 strouhnutí citrónové kůry 2 strouhnutí pomerančové kůry Příloha: 6-8 brambor s pěknou slupkou 6 sušených rajčat 2 červené cibule 4 stroužky česneku 1 lžička podrceného sušeného rozmarýnu 1 lžička citrónové šťávy olivový olej (zhruba 3-4 lžíce) sůl.

Rozmarná krkovička na citronu a pomeranči s pečenými brambory
Zvětšit obrázek

Recept na Rozmarná krkovička na citronu a pomeranči s pečenými brambory

Recept na Rozmarná krkovička na citronu a pomeranči s pečenými brambory:
Z dijonské hořčice, sušeného rozmarýnu, tekutého medu, olivového oleje, citrónové šťávy, pomerančové šťávy, mletého černého pepře a strouhnutí citrónové i pomerančové kůry vyšleháme marinádu, kterou potřeme nasolené plátky krkovičky a necháme několik hodin odležet. Brambory omyjeme, pokrájíme na kousky velikosti soust a promícháme s olivovým olejem, citrónovou šťávou, nabotnanými a pokrájenými sušenými rajčaty, plátky česneku, utlučeným rozmarýnem, měsíčky červené cibule a solí. Troubu rozehřejeme na maximum a vložíme do ní pekáč s bramborovou směsí. Po deseti minutách brambory prohrábneme a odhrneme na jednu stranu. Na uvolněné místo položíme plátky marinované krkovičky a necháme péct. Po patnácti minutách ji obrátíme a dopékáme ještě patnáct minut dozlatova. Brambory a maso budou hotové ve stejnou chvíli a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu na Rozmarná krkovička na citronu a pomeranči s pečenými brambory:
Recept je inspirovaný pořadem S Italem v kuchyni, v němž kuchař podobným způsobem připravoval vepřová žebra na grilu a grilovanou bramborovou přílohu.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rozmarná krkovička na citronu a pomeranči s pečenými brambory, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Eliza
  • Datum vložení: 21.04.2012
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: 4 plátky vepřové krkovičky b.k. (po 120-150 g) sůl Marináda na maso: 1 lžička dijonské hořčice 1 lžička sušeného rozmarýnu 1 lžíce tekutého medu 2 lžíce olivového oleje 1 lžička citrónové šťávy (čerstvě vymačkané) 2 lžíce pomerančové šťávy (čerstvě vymačkané) 1 lžička mletého černého pepře 1 strouhnutí citrónové kůry 2 strouhnutí pomerančové kůry Příloha: 6-8 brambor s pěknou slupkou 6 sušených rajčat 2 červené cibule 4 stroužky česneku 1 lžička podrceného sušeného rozmarýnu 1 lžička citrónové šťávy olivový olej (zhruba 3-4 lžíce) sůl
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rozmarná krkovička na citronu a pomeranči s pečenými brambory, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rozmarná krkovička na citronu a pomeranči s pečenými brambory - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rozmarná krkovička na citronu a pomeranči s pečenými brambory

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist