|
Recept na Rozmarná krkovička na citronu a pomeranči s pečenými brambory
Recept na Rozmarná krkovička na citronu a pomeranči s pečenými brambory je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Rozmarná krkovička na citronu a pomeranči s pečenými brambory budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 plátky vepřové krkovičky b.k. (po 120-150 g) sůl Marináda na maso: 1 lžička dijonské hořčice 1 lžička sušeného rozmarýnu 1 lžíce tekutého medu 2 lžíce olivového oleje 1 lžička citrónové šťávy (čerstvě vymačkané) 2 lžíce pomerančové šťávy (čerstvě vymačkané) 1 lžička mletého černého pepře 1 strouhnutí citrónové kůry 2 strouhnutí pomerančové kůry Příloha: 6-8 brambor s pěknou slupkou 6 sušených rajčat 2 červené cibule 4 stroužky česneku 1 lžička podrceného sušeného rozmarýnu 1 lžička citrónové šťávy olivový olej (zhruba 3-4 lžíce) sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rozmarná krkovička na citronu a pomeranči s pečenými brambory
Recept na Rozmarná krkovička na citronu a pomeranči s pečenými brambory: Z dijonské hořčice, sušeného rozmarýnu, tekutého medu, olivového oleje, citrónové šťávy, pomerančové šťávy, mletého černého pepře a strouhnutí citrónové i pomerančové kůry vyšleháme marinádu, kterou potřeme nasolené plátky krkovičky a necháme několik hodin odležet. Brambory omyjeme, pokrájíme na kousky velikosti soust a promícháme s olivovým olejem, citrónovou šťávou, nabotnanými a pokrájenými sušenými rajčaty, plátky česneku, utlučeným rozmarýnem, měsíčky červené cibule a solí. Troubu rozehřejeme na maximum a vložíme do ní pekáč s bramborovou směsí. Po deseti minutách brambory prohrábneme a odhrneme na jednu stranu. Na uvolněné místo položíme plátky marinované krkovičky a necháme péct. Po patnácti minutách ji obrátíme a dopékáme ještě patnáct minut dozlatova. Brambory a maso budou hotové ve stejnou chvíli a můžeme servírovat.
Poznámka k receptu na Rozmarná krkovička na citronu a pomeranči s pečenými brambory: Recept je inspirovaný pořadem S Italem v kuchyni, v němž kuchař podobným způsobem připravoval vepřová žebra na grilu a grilovanou bramborovou přílohu.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rozmarná krkovička na citronu a pomeranči s pečenými brambory, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 21.04.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 4 plátky vepřové krkovičky b.k. (po 120-150 g) sůl Marináda na maso: 1 lžička dijonské hořčice 1 lžička sušeného rozmarýnu 1 lžíce tekutého medu 2 lžíce olivového oleje 1 lžička citrónové šťávy (čerstvě vymačkané) 2 lžíce pomerančové šťávy (čerstvě vymačkané) 1 lžička mletého černého pepře 1 strouhnutí citrónové kůry 2 strouhnutí pomerančové kůry Příloha: 6-8 brambor s pěknou slupkou 6 sušených rajčat 2 červené cibule 4 stroužky česneku 1 lžička podrceného sušeného rozmarýnu 1 lžička citrónové šťávy olivový olej (zhruba 3-4 lžíce) sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rozmarná krkovička na citronu a pomeranči s pečenými brambory,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rozmarná krkovička na citronu a pomeranči s pečenými brambory - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rozmarná krkovička na citronu a pomeranči s pečenými brambory
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|