|
Recept na Rozkvetlý jahodový dort
Recept na Rozkvetlý jahodový dort je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Rozkvetlý jahodový dort budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Korpus: 6 vajec 6 lžic horké vody 300g cukr krupice 300g polohrubé mouky špetka soli pečící papír Máslový krém: 750 ml mléka 3 jahodové pudinky (nejlepší jsou od Dr.Oetker) 75g cukr krupice 375g másla jahody, jahodová marmeláda, rum Zdobení: Bílá čokoláda, marcipánová hmota, potravinářské barvivo - červené a zelené, strouhaný kokos.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rozkvetlý jahodový dort
Recept na Rozkvetlý jahodový dort: Korpus: Žloutky šleháme s cukrem, postupně přidáváme horkou vodu, vše vyšleháme do husté pěny. Dále si vyšleháme do tuha bílky se špetkou soli. Část bílkové hmoty smícháme se žloutky, přisypeme prosátou mouku, promícháme a přidáme zbytek bílků. Vše opatrně a hlavně rychle přelejeme do dortové formy vyložené pečícím papírem. Vložíme do trouby vyhřáté na cca 160 - 170 st. a pečeme cca 35 minut. Ke konci vyzkoušíme špejlí, pokud se těsto ještě lepí, pár minut přidáme. Upečený korpus necháme vychladnout a 2x rozřízneme (aby vznikly 3 stejně silné pláty). Krém: Nejdříve si z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink. Postup asi psát nemusím, najdete ho na každém sáčku :) Na horký pudink dávám potravinářskou folii, aby se neudělal škraloup a nechám vystydnout. Mezitím si vyšlehám máslo a pak ho postupně za stálého šlehání přidávám do vychladlého pudinku. Důležité je, aby máslo i pudink měli stejnou teplotu, aby se krém nesrazil. Přidávám i trošku červeného potravinářského barviva, aby měl krém sytější barvu. Kdo má rád sladší krém, může přidat trošku cukru. Jahodovou marmeládu smícháme s trochou rumu, pomažeme spodní plát, potřeme krémem a posypeme jahodama nakrájené na malé kousky. Přiklopíme dalším plátem a uděláme to samé, co u prvního. Nakonec přiklopíme posledním plátem, který polejeme rozpuštěnou bílou čokoládou, boky pomažeme zbytky krému a obsypeme strouhaným kokosem. Dáme do ledničky vychladit, mezitím si kus marcipánové hmoty obarvíme červeným potravinářským barvivem, další kousek zeleným. Obarvený marcipán vyválíme na folii na tenký plát a vykrajujeme kytičky a lístečky dle libosti. Podle fantazie dozdobíme na dort.
Poznámka k receptu na Rozkvetlý jahodový dort: Omlouvám se za kvalitu fotek, je to foceno mobilem...:) V tu dobu jsem foťák ještě neměla k dispozici :)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rozkvetlý jahodový dort, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Mirusha
- Datum vložení: 22.03.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: Korpus: 6 vajec 6 lžic horké vody 300g cukr krupice 300g polohrubé mouky špetka soli pečící papír Máslový krém: 750 ml mléka 3 jahodové pudinky (nejlepší jsou od Dr.Oetker) 75g cukr krupice 375g másla jahody, jahodová marmeláda, rum Zdobení: Bílá čokoláda, marcipánová hmota, potravinářské barvivo - červené a zelené, strouhaný kokos
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rozkvetlý jahodový dort,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rozkvetlý jahodový dort - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rozkvetlý jahodový dort
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|