|
Recept na Rozinkové kousky podle prababičky
Recept na Rozinkové kousky podle prababičky je zařazen v kategorii cukroví - pečené - plněné.
K přípravě Rozinkové kousky podle prababičky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
140 g rozinek 140 g hladké mouky 140 g krupicového cukru 140 g měkkého másla 2 žloutky NÁPLŇ: lískooříškový krém, případně domácí máslový kakaový NA DOHOTOVENÍ: čokoládová nebo bílková poleva, rozinky, sušené brusinky apod..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rozinkové kousky podle prababičky
Recept na Rozinkové kousky podle prababičky: Recept na toto rozinkové cukroví získala Martina od své maminky, které ho předala její babička, tedy Martinina prababička. Těší se tedy velké oblibě několika generací… Původně se pečené rozinkové kousky slepovaly máslovým kakaovým krémem a zdobené byly bílkovou polevou, avšak Martina je začala plnit krémem lískooříškovým, protože jí tato úprava nesmírně chutnala. Nicméně společně s maminkou vypracovaly ještě další varianty: Zjistily, že rozinky v těstě, jež připomíná podstatou linecké, lze nahradit ořechy – vlašskými i lískovými. A každý kousek chutná jinak! JAK NA TO KROK ZA KROKEM: V mlýnku na maso umelte rozinky, případně je nasekejte. Hmotu smíchejte s moukou a cukrem, přidejte máslo a žloutky. Vypracujte těsto, jež necháte zabalené ve fólii v chladu odpočinout do druhého dne. Z těsta pak vypracujte na dobře pomoučeném válu plát silný asi 3 mm a hladkou vypichovačkou z něj tvořte malé oválky. Přeložte je na plech s papírem na pečení a při 180 °C je upečte (cca 5 minut). Jakmile začnou okraje růžovět, plech z trouby vyjměte a cukroví na něm nechte dojít. Zchladlé kousky slepujte lískooříškovým krémem, případně máslovým kakaovým (tradiční varianta). Připravíte ho tak, že vyšleháte máslo s moučkovým cukrem a do pěny zašleháte prosáté kakao. Na povrch slepených kousků kápněte rozehřátou čoko polevu, případně bílkovou (moučkový cukr utřený s bílkem nebo citrónovou šťávou) a přilepte do ní celou rozinku či sušenou brusinku. NÁŠ TIP: Těsto je lepivé i po odležení. Práci si proto usnadníte, když je budete rozvalovat mezi dvěma pomoučenými pruhy mikrotenové fólie. Realizátorkou receptu je paní Marcela Matyášová
Poznámka k receptu na Rozinkové kousky podle prababičky: Podrobný fotopostup najdete ZDE: www.hobbymanie.tv/clanek/z-receptare-prababicky-ja... Vánoční inspirace: http://www.hobbymanie.tv/rubrika/mlsarna K AUTORSTVÍ: Všechny recepty, které vám zde pro Vaši inspiraci předkládáme, jsou výsledkem mnohaleté, někdy až detektivní práce týmu lidí, v němž má každý svůj úkol. Kolegové jezdí po ČR i SR, navštěvují kuchařky, pekařky, cukrářky, dortářky či perníkářky (totéž ovšem i v mužském rodě), jejichž mnohdy celoživotní dílo zná často jen jejich nejbližší okolí. Fotografují krok za krokem jejich postupy, naslouchají radám, následně všechno sepíšeme. Další pátrají v archivech a snaží se realizovat dávné, ještě rukou psané recepty našich babiček, pra a praprababiček, stejně jako ty od dávných slavných mistrů svého řemesla. Respektujeme přání některých tvůrců, kteří nechtějí být jmenování, všichni však souhlasí se zveřejněním našim prostřednictvím.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rozinkové kousky podle prababičky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: frejka55
- Datum vložení: 27.01.2015
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Cukroví - Pečené - Plněné
- Suroviny: 140 g rozinek 140 g hladké mouky 140 g krupicového cukru 140 g měkkého másla 2 žloutky NÁPLŇ: lískooříškový krém, případně domácí máslový kakaový NA DOHOTOVENÍ: čokoládová nebo bílková poleva, rozinky, sušené brusinky apod.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rozinkové kousky podle prababičky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rozinkové kousky podle prababičky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rozinkové kousky podle prababičky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|