|
Recept na Rozetky a pletenky
Recept na Rozetky a pletenky je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Rozetky a pletenky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
125 g štartér kysnutého cesta ( *biga, **old dough - staré cesto, poliš a pod. - na aké ste zvyknutí) cca 180 - 200 g vlažnej vody (podľa hydratácie vášho štartéra)- ja som robila so starým cestom ale rada používam aj bigu. neskôr pridať: 25 - 40 g kryštál.cukru 40 g roztopeného masla 1 žĺtok 8 - 12 g soli 150 g špaldovej celozrnnej múky 230 g chlebovej múky T650 10 - 12 g čerstvého droždia na potretie + posypanie : 1 bielok + 1 PL vody + morská soľ, sezam ap..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rozetky a pletenky
Recept na Rozetky a pletenky: Najprv deň vopred pripravíme napr. staré cesto, ktoré 24 hodín leží v chladničke. Rozpis je na viac cesta ako treba do receptu, ale môžete ho použiť na dalšie pečenie v priebehu dalších 8 -9 dní (vyskúšané) Tieto suroviny vložte do DP a nechajte 20 min vymiesiť. 3 dl vlažnej vody,1 čL cukru,10 g čerstvého droždia, 500 g hladkej múky + trocha soli 1 PL oleja, Vyberte, cesto preškrabte do uzatvárateľnej nádoby vytretej olejom a dajte do chladničky. Cesto tam bude pomaličky kysnúť, tak treba rezervu v nádobe a pre istou vložte do mikroténu. ROZETKY Do nádobky domácej pekárne (DP) dáme najprv vodu, štartér a rozmiešame, necháme stáť. Po 10 min. pridáme ostatné suroviny a spustíme program CESTO, necháme aj vykysnúť v DP. Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú plochu, rozdelíme na 8 - 9 dielov. Dieliky vyšúľame na dĺžku 35 cm a sformujeme do rozetiek (ja som robila aj pletenky) dáme na plech a potrieme ich zmesou bielka a vody, posypeme soľou, sezamom alebo niečim iným. Dáme piecť do trúby vyhriatej na 200°C, pečieme 10 minút. Potom teplotu znížime na 180°C a dopekáme ešte 10 - 15 minút. Upečené posperejujeme vodou a ponatierame roztopeným maslom.
Poznámka k receptu na Rozetky a pletenky: Podrobnejší fotopostup môžete nájsť na mojom blogu http://nasavareska.blogspot.sk/2014/05/pletenky-ro... *biga - http://nasavareska.blogspot.sk/2013/08/b-i-g-a.htm... **staré cesto (old dough) - http://nasavareska.blogspot.sk/2013/06/stare-cesto...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rozetky a pletenky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: nigina
- Datum vložení: 28.07.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: 125 g štartér kysnutého cesta ( *biga, **old dough - staré cesto, poliš a pod. - na aké ste zvyknutí) cca 180 - 200 g vlažnej vody (podľa hydratácie vášho štartéra)- ja som robila so starým cestom ale rada používam aj bigu. neskôr pridať: 25 - 40 g kryštál.cukru 40 g roztopeného masla 1 žĺtok 8 - 12 g soli 150 g špaldovej celozrnnej múky 230 g chlebovej múky T650 10 - 12 g čerstvého droždia na potretie + posypanie : 1 bielok + 1 PL vody + morská soľ, sezam ap.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rozetky a pletenky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rozetky a pletenky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rozetky a pletenky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|