|
Recept na Rozeklané houstičky alias zrna (v orig. Pains pistolets)
Recept na Rozeklané houstičky alias zrna (v orig. Pains pistolets) je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Rozeklané houstičky alias zrna (v orig. Pains pistolets) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3,5 hrnku chlebové pšeničné mouky 1/2 hrnku rostlinného mléka 3/4 hrnku vody 1/2 kostky droždí 1 lžíce třtinového cukru (very dark) 1,5 lžičky soli.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rozeklané houstičky alias zrna (v orig. Pains pistolets)
Recept na Rozeklané houstičky alias zrna (v orig. Pains pistolets): Do velké mísy prosejeme mouku se solí, vmícháme cukr a uprostřed uděláme důlek. Droždí rozpustíme ve vlažném mléce a vlijeme do důlku. Poprášíme trochou okolní mouky a necháme 15-20min odpočinout při pokojové teplotě až kvásek začne bublat. Přidáme vodu a postupně zapracujeme mouku, až vznikne vláčné a pružné těsto (zhruba po 10min hnětení). Zakryjeme a necháme asi 1,5hod kynout, dokud nezdvojnásobí objem. Vyklopíme na pomoučený vál, krátce prohněteme a rozdělíme na 10 dílů, ze kterých vytvarujeme bochánky. Dáme na plech, poprášíme moukou a necháme 30min kynout. Poté pomocí ruky, vařečky apod uděláme do bulek drážku a necháme ještě 15min odpočinout. Mezitím vložíme na dno trouby pekáček a předehřejeme na 225°C. Do pekáčku nalijeme hrnek vody a zrna pečeme 15-20min dozlatova.
Poznámka k receptu na Rozeklané houstičky alias zrna (v orig. Pains pistolets): http://www.facebook.com/MishkaDiary S těmito atraktivními bulkami se nejspíše setkáte v Belgii či severní Francii, kde se jim říká také pains fendus neboli „rozeklané houstičky”. Mají pěkně křupavou kůrku, ale uvnitř zůstávají měkké a lehké, o skvělé chuti ani nemluvě.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rozeklané houstičky alias zrna (v orig. Pains pistolets), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: MishkaCZ
- Datum vložení: 12.08.2014
- Počet porcí: 10ks
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: 3,5 hrnku chlebové pšeničné mouky 1/2 hrnku rostlinného mléka 3/4 hrnku vody 1/2 kostky droždí 1 lžíce třtinového cukru (very dark) 1,5 lžičky soli
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rozeklané houstičky alias zrna (v orig. pains pistolets),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rozeklané houstičky alias zrna (v orig. Pains pistolets) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rozeklané houstičky alias zrna (v orig. Pains pistolets)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|