|
Recept na Roštěnky na švédský způsob
Recept na Roštěnky na švédský způsob je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Roštěnky na švédský způsob budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 roštěnky (nebo plátky hovězího na dušení) 1 cibule 3 kyselé okurky 3 cm sardelové pasty 1-2 lžíce polohrubé mouky 200 ml smetany ke šlehání masový vývar olej černý pepř sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Roštěnky na švédský způsob
Recept na Roštěnky na švédský způsob: Plátky masa rozklepeme, nařízneme po okrajích, osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme olej a maso opečeme z obou stran dohněda. Poté ho vyndáme stranou a ve výpeku orestujeme drobně nakrájenou cibuli. Ke zhnědlé cibulce vrátíme plátky masa, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Nejlépe bude, když dopředu rozehřejeme troubu na 200°C a v této fázi kastrol vložíme do trouby. V tom případě stačí, když obsah kontrolujeme po dvaceti minutách, doléváme horký vývar a při té příležitosti promíchneme. Pečeme podle kvality masa, do doby, než se při bodnutí vidličkou jednotlivá vlákna oddělují. Kastrol s měkkým masem vyndáme z trouby, maso dáme stranou a do výpeku vmícháme polohrubou mouku, rozmíchanou v trošce vody. Dobře provaříme, přidáme kostičky kyselých okurek, sardelovou pastu a přilijeme smetanu. Vrátíme maso, prohřejeme a dosolíme či dopepříme. Hustotu omáčky regulujeme přidáním vývaru či zahuštěním moukou.
Poznámka k receptu na Roštěnky na švédský způsob: Inspirováno knihou 2000 nejlepších receptů.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Roštěnky na švédský způsob, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 15.05.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 4 roštěnky (nebo plátky hovězího na dušení) 1 cibule 3 kyselé okurky 3 cm sardelové pasty 1-2 lžíce polohrubé mouky 200 ml smetany ke šlehání masový vývar olej černý pepř sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na roštěnky na švédský způsob,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Roštěnky na švédský způsob - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Roštěnky na švédský způsob
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|