|
Recept na Roštěnka s pepřovou omáčkou a pečenými brambory
Recept na Roštěnka s pepřovou omáčkou a pečenými brambory je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Roštěnka s pepřovou omáčkou a pečenými brambory budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
800 g očištěného roštěnce sůl pepř čtyřbarevný celý zelený pepř v nálevu 1 PL hrubozrné hořčice 120 g másla 1,5 dcl oleje 1 PL hladké mouky 300 ml smetany na vaření 12 % /1 větší sladkokyselá okurka, ale není nutná/ vývar + brambory + grilovací koření na brambory.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Roštěnka s pepřovou omáčkou a pečenými brambory
Recept na Roštěnka s pepřovou omáčkou a pečenými brambory: 1/Nejprve si připravíme brambory, které dobře opereme, omyjeme, a nakrájíme na čtvrtky. Prosypeme je grilovacím kořením a solí, přidáme trochu oleje a brambory v této marinádě pěkně obalíme. Rozprostřeme je na plech a pečeme při 180 C v troubě asi 40 minut. 2/Mezitím si maso z roštěnce očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na čtyři pěkné plátky, zlehka naklepeme, na krajích několikráte nařízneme, pak jej potřeme hrubozrnou hořčicí a zprudka roštěnky opečeme na rozpáleném oleji, na hluboké pánvi asi na 2 minuty z každé strany. Maso pak vyjmeme, do výpeku přidáme máslo, zaprášíme moukou, zalijeme smetanou,přidáme nakládaný zelený pepř i část nálevu, čtyřbarevný pepř, trochu vývaru a lehce provaříme. Do hotové omáčky vložíme maso zpět, dochutíme solí a můžeme servírovat.
Poznámka k receptu na Roštěnka s pepřovou omáčkou a pečenými brambory: Poznámka: Je možné ještě přidat jednu nastrouhanou sladkokyselou okurku pro pikantnější chuť i barvu. Měla jsem málo zeleného pepře i nálevu a tak jsem musela improvizovat a přidala jsem tak to, co jsem měla doma- čtyřbarevný pepř. Jinak, příště bych rcp. dělala jen na zeleném pepři v nálevu. Nastrouhaná okurka dodá omáčce prima chuť. Manžel donesl kalendář na rok 2012 a inspiroval mne tam jeden recept, tak jsem si ho přizbůsobila.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Roštěnka s pepřovou omáčkou a pečenými brambory, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 16.12.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 800 g očištěného roštěnce sůl pepř čtyřbarevný celý zelený pepř v nálevu 1 PL hrubozrné hořčice 120 g másla 1,5 dcl oleje 1 PL hladké mouky 300 ml smetany na vaření 12 % /1 větší sladkokyselá okurka, ale není nutná/ vývar + brambory + grilovací koření na brambory
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na roštěnka s pepřovou omáčkou a pečenými brambory,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Roštěnka s pepřovou omáčkou a pečenými brambory - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Roštěnka s pepřovou omáčkou a pečenými brambory
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|