|
Recept na Roštěná podle Vinaře:
Recept na Roštěná podle Vinaře: je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Roštěná podle Vinaře: budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 plátky z roštěnky cca 150 gr. 1 lahvička cikánské omáčky nebo její alternativa 250 g žampiónů 250 g hroznového vína (bílé nebo červené je to jedno) sádlo nebo olej hladká mouka sůl, pepř, několik kapek worcesteru . cca 1 cm sardelové pasty brambory , česnek.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Roštěná podle Vinaře:
Recept na Roštěná podle Vinaře:: Roštěnky dej na folii, přikryj druhou polovinou a lehce naklepej, Ty to umíš, tak folii můžeš vynechat a na vlhkém prkénku proveď to samé. Kraje nasekni, aby se maso nekroutilo. Tobě to neříkám, jistě to víš, to jen pro začátečníky. Osol to maso a opepři z jedné strany a druhou potři tou sardelovou pastou, je slaná a hodně, tak opatrně i se solí na první straně. To se rozumí, že to ještě musíš obalit v té mouce . Teď vezmi pánev a dej na ni sádlo a jak se rozpustí a začne trošku pěnit, tak tam nasyp žampiony na půlky nebo čtvrtky nakrájené a zprudka je opeč. Vyndej na síto a nech okapat tuk. Opeč ty roštěnky jako steaky. Máš rád růžové masíčko nebo to chceš na doraz? Takže opeč podle sebe. Opečené roštěnky vlož do kastrůlku nebo ohnivzdorné misky, přiklop a dej do trouby aby nevychladly. Cikánskou omáčku nebo čertovskou dej do kastrolku a prohřej, do horké omáčky dej ty žampiony. Oper a ober hroznové víno a přidej do té omáčky a dej do tepla. Nech přikryté, už nevař, to by praskly ty hrozny. Roštěnky dej na talíře, do šťávy, co pustily, přidej pár kapek worcesteru a dej do té omáčky a zamíchej, pozor na hrozny. Roštěnku přelij tou omáčkou a je hotovo. Na talíř můžeš přidat lžičku hořčice i francouzské, třeba Amore a na kolečka nakrájenou cibuli.
Poznámka k receptu na Roštěná podle Vinaře:: Jako přílohu udělej česnekové brambory na plechu pečené u nás zvané : Slepé myši. Můžeš dát kaši z brambor, hranoly , vařené brambory a nezapomeň na zeleninový salát, červenou řepou nic nezkazíš. Je to lahůdka, kterou vařím pro vzácné a milé hosty. Ještě něco mě osla napadlo, třeba vepř. kotletka nebo kuří prs by taky byl jistě dobrotou. Nemám ale vyzkoušené. To musím také dodat.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Roštěná podle Vinaře:, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jan.alois (Honza Alois)
- Datum vložení: 02.05.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 4 plátky z roštěnky cca 150 gr. 1 lahvička cikánské omáčky nebo její alternativa 250 g žampiónů 250 g hroznového vína (bílé nebo červené je to jedno) sádlo nebo olej hladká mouka sůl, pepř, několik kapek worcesteru . cca 1 cm sardelové pasty brambory , česnek
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na roštěná podle vinaře:,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Roštěná podle Vinaře: - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Roštěná podle Vinaře:
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|