RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Roštěná podle Vinaře:

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Roštěná podle Vinaře:, recepty Roštěná podle Vinaře:, Roštěná, podle, Vinaře:


Recept na Roštěná podle Vinaře:

Recept na Roštěná podle Vinaře: je zařazen v kategorii hovězí maso. K přípravě Roštěná podle Vinaře: budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
4 plátky z roštěnky cca 150 gr. 1 lahvička cikánské omáčky nebo její alternativa 250 g žampiónů 250 g hroznového vína (bílé nebo červené je to jedno) sádlo nebo olej hladká mouka sůl, pepř, několik kapek worcesteru . cca 1 cm sardelové pasty brambory , česnek.

Roštěná podle Vinaře:
Zvětšit obrázek

Recept na Roštěná podle Vinaře:

Recept na Roštěná podle Vinaře::
Roštěnky dej na folii, přikryj druhou polovinou a lehce naklepej, Ty to umíš, tak folii můžeš vynechat a na vlhkém prkénku proveď to samé. Kraje nasekni, aby se maso nekroutilo. Tobě to neříkám, jistě to víš, to jen pro začátečníky. Osol to maso a opepři z jedné strany a druhou potři tou sardelovou pastou, je slaná a hodně, tak opatrně i se solí na první straně. To se rozumí, že to ještě musíš obalit v té mouce . Teď vezmi pánev a dej na ni sádlo a jak se rozpustí a začne trošku pěnit, tak tam nasyp žampiony na půlky nebo čtvrtky nakrájené a zprudka je opeč. Vyndej na síto a nech okapat tuk. Opeč ty roštěnky jako steaky. Máš rád růžové masíčko nebo to chceš na doraz? Takže opeč podle sebe. Opečené roštěnky vlož do kastrůlku nebo ohnivzdorné misky, přiklop a dej do trouby aby nevychladly. Cikánskou omáčku nebo čertovskou dej do kastrolku a prohřej, do horké omáčky dej ty žampiony. Oper a ober hroznové víno a přidej do té omáčky a dej do tepla. Nech přikryté, už nevař, to by praskly ty hrozny. Roštěnky dej na talíře, do šťávy, co pustily, přidej pár kapek worcesteru a dej do té omáčky a zamíchej, pozor na hrozny. Roštěnku přelij tou omáčkou a je hotovo. Na talíř můžeš přidat lžičku hořčice i francouzské, třeba Amore a na kolečka nakrájenou cibuli.

Poznámka k receptu na Roštěná podle Vinaře::
Jako přílohu udělej česnekové brambory na plechu pečené u nás zvané : Slepé myši. Můžeš dát kaši z brambor, hranoly , vařené brambory a nezapomeň na zeleninový salát, červenou řepou nic nezkazíš. Je to lahůdka, kterou vařím pro vzácné a milé hosty. Ještě něco mě osla napadlo, třeba vepř. kotletka nebo kuří prs by taky byl jistě dobrotou. Nemám ale vyzkoušené. To musím také dodat.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Roštěná podle Vinaře:, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: jan.alois (Honza Alois)
  • Datum vložení: 02.05.2010
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Hovězí maso
  • Suroviny: 4 plátky z roštěnky cca 150 gr. 1 lahvička cikánské omáčky nebo její alternativa 250 g žampiónů 250 g hroznového vína (bílé nebo červené je to jedno) sádlo nebo olej hladká mouka sůl, pepř, několik kapek worcesteru . cca 1 cm sardelové pasty brambory , česnek
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na roštěná podle vinaře:, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Roštěná podle Vinaře: - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Roštěná podle Vinaře:

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist