|
Recept na Ropa Vieja - Staré šaty
Recept na Ropa Vieja - Staré šaty je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Ropa Vieja - Staré šaty budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1-1,25kg hovězí roštěné, sušená cibule v prášku, řepkový olej, 1/2 hrnku sofrito (recept níže), 0,5 l rajské šťávy z plechovky, 2 bobkové listy, 4 řapíky celeru i s listy, 3 mrkve, 1 hrnek čerstvého či mraženého hrášku, 3 lžíce hrubě posekaných oliv, 1/4 lžičky římského kmínu..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Ropa Vieja - Staré šaty
Recept na Ropa Vieja - Staré šaty: Dobře, přidávám originál kubánský recept, jak jsem ho kdesi opsal. Řízky z hovězího naklepat asi na 1 cm tloušťku, osolit, opepřit a ocibulit" z obou stran, opéct na pánvi do hněda, asi 10 minut. Vmíchat Sofrito, sůl, rajskou šťávu, a bobkový list, olivy, římský kmín, sůl. Přiklopit a péct v troubě 175°C pod poklicí do měkka, asi 2 1/2 hodiny. Potom nechat vychladnout aby to nepálilo a rukama či dvěma vidličkama rozcupovat na drobno. Uvést znovu do varu, přidat mrkev a celer, podusit do měkka, přidat hrášek a prohřát. Podávat ve věnečku rýže, nejlépe druhý den.
Poznámka k receptu na Ropa Vieja - Staré šaty: Sofrito 2 lžíce olivového oleje, 3 hrnky pokrájené cibule, 3 hrnky různobarevných paprik,1 jalapeňo paprička (nebo ne), 5 stroužků česneku, 1/2 hrnku zeleného koriandru (nahradí petrželka), 1 lžíce rajského protlaku, sůl a pepř, šťáva z 1 limetky. Vše vrazíme do mixeru a učiníme z toho pastu. Strašně se omlouvám, je toho moc, vše podle kubánského originálu a ani jsem nad tím nepřemýšlel. Tady je to v menším množství: 1 lžička olivového oleje, ¼ hrnku hrubě pokrájené cibule, ½ papriky jakékoli barvy, ½ jalapeňo papriky, odsemeněné a od bílého uvnitř očištěné (to pálí nejvíc),1 stroužek česneku, trošku zeleného koriandru (nahradí petrželka), 1/2 lžičky rajského protlaku (nebo klidně vynechte), sůl, pepř, a limetkovou šťávu podle chuti
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ropa Vieja - Staré šaty, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Drobek (Michal)
- Datum vložení: 21.04.2009
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 1-1,25kg hovězí roštěné, sušená cibule v prášku, řepkový olej, 1/2 hrnku sofrito (recept níže), 0,5 l rajské šťávy z plechovky, 2 bobkové listy, 4 řapíky celeru i s listy, 3 mrkve, 1 hrnek čerstvého či mraženého hrášku, 3 lžíce hrubě posekaných oliv, 1/4 lžičky římského kmínu.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ropa vieja - staré šaty,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ropa Vieja - Staré šaty - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ropa Vieja - Staré šaty
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|