RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na „Romantická večeře ve dvou“: Srdíčka z červené řepy

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na „Romantická večeře ve dvou“: Srdíčka z červené řepy, recepty „Romantická večeře ve dvou“: Srdíčka z červené řepy, „Romantická, večeře, ve, dvou“:, Srdíčka,


Recept na „Romantická večeře ve dvou“: Srdíčka z červené řepy

Recept na „Romantická večeře ve dvou“: Srdíčka z červené řepy je zařazen v kategorii bezmasá jídla. K přípravě „Romantická večeře ve dvou“: Srdíčka z červené řepy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
500g syrové červené řepy 2 vrchovaté lžičky másla snítka čerstvých bylinek (doporučuji kombinaci tymián a rozmarýn – cca 6 větviček od obojího) 4 čajové lžičky octa balsamico 1 kelímek kysané smetany (nejlépe 30%) 100g jemně strouhaného ementálu (viz tipy a triky) + alobal na pečení + bylinková sůl.

„Romantická večeře ve dvou“: Srdíčka z červené řepy
Zvětšit obrázek

Recept na „Romantická večeře ve dvou“: Srdíčka z červené řepy

Recept na „Romantická večeře ve dvou“: Srdíčka z červené řepy:
Z řepy odkrojte vrchní i spodní část a pomocí škrabky oloupejte slupku jako u brambor a umyjte od případných zbytků hlíny (pozor, řepa extrémně barví, takže používejte plastové prkénko a gumové rukavice). Nakrájejte na půlcentimetru silné plátky a pomocí tvořítka (které používáte třeba na linecké) vykrájejte z řepy tvary srdíček. Zapněte troubu na 190°C. Rozdělte je do dvou částí a naskládejte na dva pláty alobalu. Na hromádky z řepy rozložte bylinky, zakápněte balsamicem, přidejte vrchovatou lžičku másla a pevně zabalte. Balíčky přeneste na plech, vložte do vyhřáté trouby a pečte asi 45 minut, až bude řepa úplně měkká (doba pečení závisí na velikosti srdíček i na stáří řepy, proto je uvedený čas pouze orientační). Mezitím si vytvořte sýrový přeliv tak, že smícháte strouhaný ementál s kysanou smetanou a dochutíte špetkou bylinkové soli. Po vytažení z trouby otevřete balíčky, vyhoďte použité bylinky a srdíčka naservírujte na talíř společně se sýrovým dipem. K jídlu se výborně hodí suchá červená vína, jako Cabernet Sauvignon, nebo Albis (výborné víno z Chille). Tipy a triky: Pokud Vám nevyhovuje chuť ementálu, můžete ho směle nahradit jiným výraznějším sýrem – čedarem, uzenou parenicí, švýcarským sýrem gruyére nebo i parmazánem (toho ovšem použijte výrazně méně). Řepu jsem jako hlavní chod valentinského menu volila nejen kvůli barvě, ale i díky její stravitelnosti – málokdo by chtěl být po romantické večeři nacpaný až k prasknutí a těžce odfunět na nejbližší kanape. Pokud byste ale svého masožravce „pouhou“ červenou řepu neuctila, doplňte jídlo třeba o pořádně krvavý steak. Pozor, červená řepa díky betainu barví i po průchodu trávicím traktem, takže se nevyděste na toaletě! Přijdou-li vám srdíčka přeci jen příliš zastydle romantická, můžete utvořit kuličky (pomocí vykrajovače jádřinců), nebo řepu normálně nakrájet na kostičky.

Poznámka k receptu na „Romantická večeře ve dvou“: Srdíčka z červené řepy:
Rozfocený postup na mých stránkách: http://www.foodstyle.cz Konkrétně na: http://www.foodstyle.cz/products/srdicka-z-cervene...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu „Romantická večeře ve dvou“: Srdíčka z červené řepy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: K@tka
  • Datum vložení: 27.08.2012
  • Počet porcí: 2
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Bezmasá jídla
  • Suroviny: 500g syrové červené řepy 2 vrchovaté lžičky másla snítka čerstvých bylinek (doporučuji kombinaci tymián a rozmarýn – cca 6 větviček od obojího) 4 čajové lžičky octa balsamico 1 kelímek kysané smetany (nejlépe 30%) 100g jemně strouhaného ementálu (viz tipy a triky) + alobal na pečení + bylinková sůl
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na „romantická večeře ve dvou“: srdíčka z červené řepy, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na „Romantická večeře ve dvou“: Srdíčka z červené řepy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď „Romantická večeře ve dvou“: Srdíčka z červené řepy

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist