|
Recept na Rolovaný dortík
Recept na Rolovaný dortík je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Rolovaný dortík budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na piškot: 6 vajec 6 lžic krupicového cukru 6 lžic hladké mouky 2 lžíce oleje 1 kypřící prášek do pečiva Na krém: 500 g mascarpone 2 lžíce moučkového cukru 250 g jahod 250 ml 40% šlehačky nebo Rama cremefine.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rolovaný dortík
Recept na Rolovaný dortík: Žloutky spolu s cukrem vyšleháme do husté, bílé pěny. Postupně přilijeme olej ( ne do ohně... to dá rozum! ) a znova šleháme. Mouku s kypřícím práškem 2x prosijeme. Z bílků a špetičky soli vyšleháme pevný sníh, do kterého pak vmícháme žloutkovou hmotu a následně stěrkou i mouku s práškem do pečiva. Na nízký plech narovnáme pečicí papír, na který pak naneseme stěrkou těsto. Vložíme do trouby předehřáté na 180 st. ( horní + spodní ohřev )a pečeme do růžova. Těsto nám musí pod prsty pružit a po krajích se lehce odlepuje od papíru. To trvá cca 15 minut. Upečený plát těsta zlehka poprášíme moučkovým cukrem a překlopíme na čistou utěrku. Pečící papír opatrně stáhneme a upečený plát svineme i s utěrkou do rolády. Necháme při pokojové teplotě vychladnout. Mezitím, co nám roláda chládne, si připravíme krém. Mascarpone smícháme s cukrem . Šlehačku vyšleháme dotuha. Obě hmoty spolu prošleháme. Jahody omyjeme, necháme okapat a překrájíme na menší kousky. Pár si jich můžeme nechat na finální zdobení. Jednu třetinu krému si dáme stranou a do té zbývající, větší části vmícháme pokrájené jahody. Roláda je chladná? Ano? Tak jdeme na to :-) Opatrně ji rozvineme z utěrky a podélně rozkrojíme na tři stejné částí. Každou část pomažeme jahodovým krémem. Jeden pruh z těch tří srolujeme do rolády. Začneme samozřejmě z té kratší strany. Tuto pidiroládku přemístíme na talíř ( viz foto ) uchopíme další, již pomazaný pruh těsta a připlácneme do po obvodu roládky. Stejně naložíme i s posledním pruhem. Celý dortík potřeme krémem, který jsme si odložili stranou. Necháme minimálně 2 hod. vychladit. Dozdobíme jahodami a můžeme podávat.
Poznámka k receptu na Rolovaný dortík: Zdroj: Sladké pečení s Dianou. Vím, že to není žádná hitparáda, ale dortík je opravdu dobrý. Krém je lehoučký, lahodný a nepřeslazený. Fešáčtější, který rovnou přidávám do podobných, tu má Andrea. Tento je menší a jednodušší.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rolovaný dortík, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rebeka (Naďa)
- Datum vložení: 16.04.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: Na piškot: 6 vajec 6 lžic krupicového cukru 6 lžic hladké mouky 2 lžíce oleje 1 kypřící prášek do pečiva Na krém: 500 g mascarpone 2 lžíce moučkového cukru 250 g jahod 250 ml 40% šlehačky nebo Rama cremefine
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rolovaný dortík,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rolovaný dortík - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rolovaný dortík
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|