|
Recept na Rolovaná jahůdková dobrota
Recept na Rolovaná jahůdková dobrota je zařazen v kategorii moučníky - záviny, rolády.
K přípravě Rolovaná jahůdková dobrota budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 6 vajec 6 PL cukru krupice 6 PL polohr. mouky Krém: 1 Hera nebo máslo 1/2 l mléka 1 1/2 sáčku vanilkového pudinku 4 PL cukru jahodová esence červená potr. barva jahody kvalitní kakao (nejlépe holandské) kokos nebo piškotové drobečky na obsypání.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rolovaná jahůdková dobrota
Recept na Rolovaná jahůdková dobrota: Troubu rozehřejeme na 200°C.Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do husté bílé pěny, z bílků pak zvlášť ušleháme tuhý sníh. Do žloutkové hmoty přidáváme střídavě lžíci prosáté mouky a lžíci bílkového sněhu. Mícháme velice zlehka a opatrně, aby nám sníh "nespadl"! Těsto rozetřeme ve stejnoměrné vrstvě na pečící papír a ihned vložíme do vyhřáté trouby. Teplotu snížíme na 180°C a pečeme, dokud povrch mírně nezrůžoví. Hotový plát vyndáme, posypeme hl. moukou a překlopíme na čistou utěrku. Papír nesudaváme, položíme přes něj prázdný plech a necháme vychladnout. Tím se nám korpus krásně vyrovná. Zatímco piškot chladne, uvaříme si z mléka, cukru a pudinkového prášku obvyklým způsobem hustý krém. Vlijeme ho ještě horký do kovové misky nebo rendlíku, povrch přetřeme Herou (tím zabráníme vytvoření škraloupu) a dáme chladnout nejlépe tak, že nádobu postavíme do studené vodní lázně. Také si samozřejmě můžeme pudink uvařit dříve, toto je "expresní" varianta. Heru vyšleháme do pěny a postupně přidáváme zchladlý pudink (může být mírně vlažný). Vznilký krém dosladíme podle chuti mouč. cukrem, ale obvykle to není třeba, s uvedeným množstvím cukru v pudinku je dostatečně sladký. Rozdělíme ho do dvou misek, do jedné přidáme kakaový prášek, do druhé jahodovou tresť a barvivo. V této chvíli přichází na řadu upečený plát. Opatrně z něho sloupneme pečící papír ,piškot zvedneme a papír položíme pod něj. (Další vychytávka - pracovní plocha nám zůstane po skončení práce téměř čistá!:-)) Rubovou stranu piškotu, tj. tu, ze které jsme sundali papír, potřeme větší částí jahodového krému a na něj poklademe kousky čerstvých nebo kompotovaných jahod. Nyní opatrně zarolujeme. Většinou to jde celkem snadno, korpus je díky chladnutí "pod plechem" krásně vláčný. Povrch rolády potřeme krémem kakaovým, boky obsypeme kokosem nebo drobečky a roládu dozdobíme zbylým krémem. Dílo korunujeme kousky jahod.
Poznámka k receptu na Rolovaná jahůdková dobrota: Pokud chceme roládu čistě jahodovou, můžeme do krému uvařit pudink s jahodovou příchutí.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rolovaná jahůdková dobrota, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Danca
- Datum vložení: 01.10.2010
- Počet porcí: 8
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Záviny, rolády
- Suroviny: Těsto: 6 vajec 6 PL cukru krupice 6 PL polohr. mouky Krém: 1 Hera nebo máslo 1/2 l mléka 1 1/2 sáčku vanilkového pudinku 4 PL cukru jahodová esence červená potr. barva jahody kvalitní kakao (nejlépe holandské) kokos nebo piškotové drobečky na obsypání
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rolovaná jahůdková dobrota,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rolovaná jahůdková dobrota - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rolovaná jahůdková dobrota
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|