RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Roládový nákyp z toustového chleba s hruškovými povidly

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Roládový nákyp z toustového chleba s hruškovými povidly, recepty Roládový nákyp z toustového chleba s hruškovými povidly, Roládový, nákyp, toustového, chleba, hruškovými, p


Recept na Roládový nákyp z toustového chleba s hruškovými povidly

Recept na Roládový nákyp z toustového chleba s hruškovými povidly je zařazen v kategorii sladká jídla. K přípravě Roládový nákyp z toustového chleba s hruškovými povidly budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
12 krajíčků bílého toustového chleba cca 10 dkg změklého másla (část na vymazání zapékací misky) hrušková povidla 200 ml tekuté smetany ke šlehání cca 300 ml mléka 3 vejce pokrájené vlašské ořechy cukr moučka i krupice vanilkový lusk nebo vanilla bourbon.

Roládový nákyp z toustového chleba s hruškovými povidly
Zvětšit obrázek

Recept na Roládový nákyp z toustového chleba s hruškovými povidly

Recept na Roládový nákyp z toustového chleba s hruškovými povidly:
Vymažte zapékací mísu máslem a na dno rozetřete část povidel. Okrájejte kůrky z toustového chleba a na pečícím papíru položte tři vedle sebe, rozválejte (tím se spojí), z jedné strany potřete máslem, opatrně otočte, z druhé strany potřete hustě povidly, posypte ořechy a pomocí papíru z kratší strany smotejte roládky - máslem nahoru. Vzniklou roládku překrojte napůl a řezem nahoru vložte do misky - postupně zaplníte misku osmi roládkami. Prošlehejte mléko, smetanu, přiměřeně podle chuti práškového cukru, vejce a vanilku a roládky zalejte. Nechte asi 10-15 minut stát, aby se chleba nasákl. Předehřejte troubu na cca 160 st, povrch nákypu posypte krupicovým cukrem. Pečte do zpevnění a dokud povrch nezezlátne. Nechte 5 minut odpočinout a pocukrované podávejte. Asi by šlo i s jablky nebo džemem, mne napadla ta povidla, vyrobená předloni podle místního receptu. Okrojky chleba pokrájejte na kostičky a na suchém plechu je v troubě vysušte, jsou z nich dobré krutonky do zeleninových polévek :-)))

Poznámka k receptu na Roládový nákyp z toustového chleba s hruškovými povidly:
zizala:musím příště vyzkoušet ten z Lidlu Jsme po obědě a musím vám říct že to byla neskutečná dobrota, i přes ty drobky Neměla jsem hrušková povidla, dala jsem zbytek jablečného pyré, zahustila pudingem a ještě přidala švestková povidla, dala jsem ještě rozinky namočené v rumu a skořici Mléko jsem taky nedávala jen šlehačku. Chuť byla taková jemně máslová a křupavoučké to bylo, prostě mňamBod už přidat bohužel nemůžu

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Roládový nákyp z toustového chleba s hruškovými povidly, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: hosta
  • Datum vložení: 27.07.2013
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Sladká jídla
  • Suroviny: 12 krajíčků bílého toustového chleba cca 10 dkg změklého másla (část na vymazání zapékací misky) hrušková povidla 200 ml tekuté smetany ke šlehání cca 300 ml mléka 3 vejce pokrájené vlašské ořechy cukr moučka i krupice vanilkový lusk nebo vanilla bourbon
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na roládový nákyp z toustového chleba s hruškovými povidly, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Roládový nákyp z toustového chleba s hruškovými povidly - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Roládový nákyp z toustového chleba s hruškovými povidly

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist