|
Recept na Roládkové zákusky
Recept na Roládkové zákusky je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry.
K přípravě Roládkové zákusky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 vejce 4 lžíce moučkového cukru 4 lžíce polohrubé mouky Náplň: pudink (1/2 l mléka+2 pudinky,1 lžíce cukru) nebo jen marmeláda 100 g čokoláda na máčení + 1 lžíce ztuženého tuku (např.Iva) 250 ml šlehačky na zdobení (bez přídavného cukru-není třeba).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Roládkové zákusky
Recept na Roládkové zákusky: Bílky našleháme na sníh, přisypeme cukr a opět šleháme dotuha. Přidáme žloutky, zašleháme a nakonec zlehka přimícháme po částech mouku. Piškot pečeme na pečícím papíře při 170st.asi 15-20minut. Nachystáme si suchou utěrku, pocukrujeme moučkovým cukrem a ještě teplou roládu na ni překlopíme. Sundáme opatrně pečící papír a i s utěrkou srolujeme(povrch rolády se takto nesloupne) Pozor! Chceme dělat miniroládky, tak roládu srolujeme ne jako klasicky-naširoko, ale nadlouho–budou menší roládky, ale bude jich více. Mezitím si uvaříme pudink (bude z ½ litru mléka a 2 pudinky, tak hodně míchat, bude hustý). Roláda nemusí úplně schládnout – rozmotáme ji, smotáme již bez utěrky a v polovině rozřízneme. Máme dvě menší rolády, jednu potřeme teplým právě uvařeným pudinkem a druhou marmeládou. Pomalu pevně smotáme tak, aby spoj byl dole. Dáme vychladit. Misku nebo hrnek s čokoládou+tukem dáme do horké vody a necháme rozpustit a poté trochu vychladnout – bude lépe držet na roládkách – nesteče tak. Rolády potom pokrájíme asi na 1cm široké roládky (pro snadné krájení doporučuji utírat nůž a máčet ho ve vodě) a namáčíme v čokoládě (osvědčilo se mi, aby čokolády v misce bylo necelý 1cm, roládky se tak dají celé položit a potom vidličkou nebo špachličkou nabrat, trochu okapat) a pokládáme na pečící papír. Ztuhlé zdobíme šlehačkou. Já jsem do poloviny dala červený barmanský sirup Monin Grenadine.
Poznámka k receptu na Roládkové zákusky: Zdroj: inspirace z časopisu Katarínka Roládu peču z 5-6 vajec, ale dnes jsem pekla jen ze 4, aby roláda byla tenčí. Nabízím variantu, jak z rolády uděláte zákusky třeba jako z cukrárny:-) a díky čokoládě neoschnou. Dělala jsem experiment i s pudinkem, protože jsem nechtěla krém. Čokoláda vespod, šlehačka nahoře a kyselejší marmeláda uprostřed – marmeládové nakonec zvítězily.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Roládkové zákusky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jahoda
- Datum vložení: 11.04.2011
- Počet porcí: 24 ks
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
- Suroviny: 4 vejce 4 lžíce moučkového cukru 4 lžíce polohrubé mouky Náplň: pudink (1/2 l mléka+2 pudinky,1 lžíce cukru) nebo jen marmeláda 100 g čokoláda na máčení + 1 lžíce ztuženého tuku (např.Iva) 250 ml šlehačky na zdobení (bez přídavného cukru-není třeba)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na roládkové zákusky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Roládkové zákusky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Roládkové zákusky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|