RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Roládkové zákusky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Roládkové zákusky, recepty Roládkové zákusky, Roládkové, zákusky


Recept na Roládkové zákusky

Recept na Roládkové zákusky je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry. K přípravě Roládkové zákusky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
4 vejce 4 lžíce moučkového cukru 4 lžíce polohrubé mouky Náplň: pudink (1/2 l mléka+2 pudinky,1 lžíce cukru) nebo jen marmeláda 100 g čokoláda na máčení + 1 lžíce ztuženého tuku (např.Iva) 250 ml šlehačky na zdobení (bez přídavného cukru-není třeba).

Roládkové zákusky
Zvětšit obrázek

Recept na Roládkové zákusky

Recept na Roládkové zákusky:
Bílky našleháme na sníh, přisypeme cukr a opět šleháme dotuha. Přidáme žloutky, zašleháme a nakonec zlehka přimícháme po částech mouku. Piškot pečeme na pečícím papíře při 170st.asi 15-20minut. Nachystáme si suchou utěrku, pocukrujeme moučkovým cukrem a ještě teplou roládu na ni překlopíme. Sundáme opatrně pečící papír a i s utěrkou srolujeme(povrch rolády se takto nesloupne) Pozor! Chceme dělat miniroládky, tak roládu srolujeme ne jako klasicky-naširoko, ale nadlouho–budou menší roládky, ale bude jich více. Mezitím si uvaříme pudink (bude z ½ litru mléka a 2 pudinky, tak hodně míchat, bude hustý). Roláda nemusí úplně schládnout – rozmotáme ji, smotáme již bez utěrky a v polovině rozřízneme. Máme dvě menší rolády, jednu potřeme teplým právě uvařeným pudinkem a druhou marmeládou. Pomalu pevně smotáme tak, aby spoj byl dole. Dáme vychladit. Misku nebo hrnek s čokoládou+tukem dáme do horké vody a necháme rozpustit a poté trochu vychladnout – bude lépe držet na roládkách – nesteče tak. Rolády potom pokrájíme asi na 1cm široké roládky (pro snadné krájení doporučuji utírat nůž a máčet ho ve vodě) a namáčíme v čokoládě (osvědčilo se mi, aby čokolády v misce bylo necelý 1cm, roládky se tak dají celé položit a potom vidličkou nebo špachličkou nabrat, trochu okapat) a pokládáme na pečící papír. Ztuhlé zdobíme šlehačkou. Já jsem do poloviny dala červený barmanský sirup Monin Grenadine.

Poznámka k receptu na Roládkové zákusky:
Zdroj: inspirace z časopisu Katarínka Roládu peču z 5-6 vajec, ale dnes jsem pekla jen ze 4, aby roláda byla tenčí. Nabízím variantu, jak z rolády uděláte zákusky třeba jako z cukrárny:-) a díky čokoládě neoschnou. Dělala jsem experiment i s pudinkem, protože jsem nechtěla krém. Čokoláda vespod, šlehačka nahoře a kyselejší marmeláda uprostřed – marmeládové nakonec zvítězily.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Roládkové zákusky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: jahoda
  • Datum vložení: 11.04.2011
  • Počet porcí: 24 ks
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
  • Suroviny: 4 vejce 4 lžíce moučkového cukru 4 lžíce polohrubé mouky Náplň: pudink (1/2 l mléka+2 pudinky,1 lžíce cukru) nebo jen marmeláda 100 g čokoláda na máčení + 1 lžíce ztuženého tuku (např.Iva) 250 ml šlehačky na zdobení (bez přídavného cukru-není třeba)
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na roládkové zákusky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Roládkové zákusky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Roládkové zákusky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist