|
Recept na Roláda ze selecího bůčku
Recept na Roláda ze selecího bůčku je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Roláda ze selecího bůčku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1ks selecí bůček,sůl, kmín Náplň: na 1 kg masa (používám pouze libový bůček), 8 lžic studené vody, 2.5 dkg (asi dvě rovné lžičky) soli, mletý pepř, majoránka, česnek, drcený kmín, 2 lžíce Solamylu, strouhanka dle potřeby a 1 vejce, šunková klobása, 100g vepřového sádla.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Roláda ze selecího bůčku
Recept na Roláda ze selecího bůčku: Vykostěný bůček bez kůže nakrájím na plátky max. 1 cm silné, přidám sůl, pepř, kmín, majoránku, česnek, vodu a vše důkladně promíchávám rukama cca 5 minut, aby se voda i koření s masem spojily, maso by mělo být "mazlavé". Utlačím v míse a nechám v chladničce přes noc uležet. Maso umelu, přidám vajíčko, Solamyl a strouhanku, aby vznikla směs tužší konzistence, případně ještě dochutím a pořádně promíchám. Ze selečího bůčku vytvořím plát, který mírně osolím a lehce naklepu. Potřu masovou směsí, přidám šunkovou klobásu, zaroluji, stáhnu potravinářským provázkem, roládu vložím do pekáče s rozpuštěným sádlem, pokmínuji, lehce posolím, podleji cca 1 dcl vody. Půl hodiny peču v troubě rozehřáté na 200 stupňů, pak snížím na 150 stupňů a za občasného podlévání a polévání peču další 2-2,5 hodiny.
Poznámka k receptu na Roláda ze selecího bůčku: Jako přílohu jsem použil kočičák. Samozřejmě roláda je skvělá i po studenu.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Roláda ze selecího bůčku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jenda1
- Datum vložení: 27.02.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 1ks selecí bůček,sůl, kmín Náplň: na 1 kg masa (používám pouze libový bůček), 8 lžic studené vody, 2.5 dkg (asi dvě rovné lžičky) soli, mletý pepř, majoránka, česnek, drcený kmín, 2 lžíce Solamylu, strouhanka dle potřeby a 1 vejce, šunková klobása, 100g vepřového sádla
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na roláda ze selecího bůčku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Roláda ze selecího bůčku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Roláda ze selecího bůčku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|