|
Recept na Roláda z vepřové kýty se špenátem
Recept na Roláda z vepřové kýty se špenátem je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Roláda z vepřové kýty se špenátem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
300-500g vepřové kýty vhodné na roládu, 1 balení mraženého listového špenátu, 3-4 stroužky česneku, 1 cibule, 4 širší plátky anglické slaniny, 1 lžíce plnotučné hořčice, sůl, pepř podle chuti, kmín, 2 žíce sádla, nebo oleje..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Roláda z vepřové kýty se špenátem
Recept na Roláda z vepřové kýty se špenátem: Kýtu nakrojíme tak, abychom vytvořili plát vhodný na roládu. Plát naklepeme přez fólii a z obou stran posolíme, popepříme, z vnitřní strany potřeme hořčicí a poklademe anglickou slaninou. Na pánvi v trošince oleje orestujeme půl cibule nakrájené nadrobno, přidáme na plátky nakrájený česnek a špenát. Podusíme do rozmrznutí špenátu, osolíme, opepříme a odstavíme. Touto směsí potřeme připravený plát masa a stočíme do rolády. Svážeme potravinářským motouzem, popřípadě sepneme jehlami na ražničí. Roládu posypeme kmínem. Do pekáče nakrájíme druhou polovinu cibule na měsíčky a přidáme lžíci sádla, nebo oleje. Trobu dobře vyhřejeme a vložíme do ní pekáč s roládou a prudce z obou stran opečeme-cca 4 minuty z každé strany. Pak podlijeme malým množstvím vody, přikryjeme a pečeme cca 20 min. Pak víko odstraníme a ještě pečeme na barvu cca 10 min. Pokud máme, dobré je zapnout horký vzduch, nebo gril. Podáváme s libovolnou přílohou, bramborem, popřípadě se zeleninou, bramborovým salátem a podobně.
Poznámka k receptu na Roláda z vepřové kýty se špenátem: Můj experiment. V Egyptě sice nebylo vepřové maso vůbec, ale se špenátem jsme se setkávali každý den na všechny možné způsoby. Tak jsem ho poslední dobou zařadila do jídelníčku-hlavně listový čerstvý, akorát já si s ním plním drůbeží maso.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Roláda z vepřové kýty se špenátem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jana Remkova
- Datum vložení: 15.01.2013
- Počet porcí: 3-4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 300-500g vepřové kýty vhodné na roládu, 1 balení mraženého listového špenátu, 3-4 stroužky česneku, 1 cibule, 4 širší plátky anglické slaniny, 1 lžíce plnotučné hořčice, sůl, pepř podle chuti, kmín, 2 žíce sádla, nebo oleje.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na roláda z vepřové kýty se špenátem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Roláda z vepřové kýty se špenátem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Roláda z vepřové kýty se špenátem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|