|
Recept na Roláda motaná za studena
Recept na Roláda motaná za studena je zařazen v kategorii moučníky - záviny, rolády.
K přípravě Roláda motaná za studena budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
6 vajec, 120g cukru krupice, 120g pol. mouky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Roláda motaná za studena
Recept na Roláda motaná za studena: Celá vejce ušleháme do husté pěny a opatrně přimícháme mouku. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem ( já pro jistotu ještě papír vymažu máslem) a dáme péct do hodně vyhřáté trouby. Hotové překlopíme na připravený kus pečícího papíru velikosti plechu, který je posypaný hrubou moukou. Papír na kterém se roláda pekla, je nyní nahoře. Na něj položíme dobře vyždímanou vlhkou utěrku a necháme vychladnout. Studenou roládu překlopíme zpět, potřeme libovolným krémem a zavineme pomocí papíru. Tím, že jsme ji nezavinuly hned po upečení zůstane krásně nadýchaná a tlusťoučká na jahodový krém: 1/2 kg jahod ( mražené necháme polevit), 1 vanilkový pudink, 1 máslo nebo 1/2 másla a 1/2 tvarohu ( nebo zakys. smetany, husté), cukr moučka dle chuti Krém: Jahody umixujeme, promícháme s pudinkovým práškem a z toho v kastrůlku hustý puding. Utřeme máslo a postupně přidáváme studený puding( uvařené jahody s pudinkem, pokud by Vám vadily zrníčka, nebo kousíčky, můžete to protlačit přes sítko,já nedělám) a opatrně zašleháme postupně tvaroh. Všechny suroviny musí mít stejnou teplotu, jinak se to srazí. Cukr dávám dle chuti, každý má rád jinak sladké.
Poznámka k receptu na Roláda motaná za studena: Krém je z jahodových řezů, které mám v receptech. Ten druhý krém je zak. smetana + ušlehaná šlehačka + želatinový ztužovač za studena - takový super lehounký, ale použít se dá klasický máslový, pudinkový. Jaký kdo má rád.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Roláda motaná za studena, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Roláda motaná za studena
- Datum vložení: 07.09.2009
- Počet porcí: 11
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Záviny, rolády
- Suroviny: 6 vajec, 120g cukru krupice, 120g pol. mouky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na roláda motaná za studena,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Roláda motaná za studena - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Roláda motaná za studena
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|