|
Recept na Rohlíky plněné houbovou omeletou
Recept na Rohlíky plněné houbovou omeletou je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Rohlíky plněné houbovou omeletou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na těsto: 400 g hladké mouky, 200 g grahamové mouky, 2 malinko plnější lžičky soli, necelá zarovnaná lžička cukru, zhruba 330 g vlažné vody - dle potřeby, 60 g oleje, 25 g čerstvého droždí Na omelety: 4 větší vejce, lesní houby dle vlastního uvážení, 1-2 lžíce oleje na houby, 1 středně velká cibule, sůl, drcený kmín, 1-2 lžíce oleje na smažení Na povrch: 1 vejce, celý kmín nebo lněné semínko, sezam apd..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rohlíky plněné houbovou omeletou
Recept na Rohlíky plněné houbovou omeletou: Rohlíky: Do části vlažné vody přidáme cukr, trošku hladké mouky, rozdrobíme droždí, přikryjeme utěrkou a necháme v teple vzejít kvásek. Obě mouky smícháme se solí, prosijeme řidším sítem, přidáme olej, kvásek, zbytek vlažné vody a vypracujeme pružné a nelepivé těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a těsto necháme vykynout. Pak ho ještě jednou krátce propracujeme a znovu necháme vykynout. Kdo má domácí pekárnu zadělá v ní, já taky občas používám robot - hnětací hák. Omelety: Do hrnce dáme olej, přidáme jemně nasekanou cibulku a osmahneme do sklovita. Přidáme očistěné a nakrájené houby, osolíme, přidáme malinko drceného kmínu, pokud je třeba zastříkneme vodou a dusíme do měkka. Snažíme se ke konci všechnu tekutinu odpařit - zredukovat na minimum. Pánev s kvalitním nepřilnavým povrchem rozehřejeme, potřeme olejem, vlijeme jedno větší rozšlehané vejce a rychle poklademe houbami. Zvolna usmažíme z jedné a pak i z druhé strany. Taktéž můžeme postupovat tak, že do rozšlehaného vajíčka přidáme houby rovnou, omeleta nebude žlutá, ale je to jednoduší příprava. Pokud je třeba, tak vajíčko osolíme, já měla slanější houby, tak jsem nedosolovala. Omelety necháme zchladnout. Z vykynutého těsta vytvoříme bochánek, ten rozdělíme na 4 díly a z každého vytvoříme rovněž bochánek. Necháme chvíli pod utěrkou, cca 10 minut, pak vyválíme do kruhu, rozdělíme na 6 dílů, poklademe houbovou omeletou nakrájenou rovněž na 6 dílů a svineme. Začínáme od širšího konce - viz. foto. Rohlíčky dáme na plech vyložený teflonovou fólií nebo papírem na pečení a necháme pod utěrkou vykynout. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem. Vložíme do předehřáté trouby a upečeme. Mám plynovou troubu, tak stupně ani čas nenapíšu. Ale zhruba a orientačně na 180°- 190°C 20 minut.(třeba někdo upřesní a dopíšu do receptu) Pak rohlíčky vyjmeme a necháme na mřížce vychladnout.
Poznámka k receptu na Rohlíky plněné houbovou omeletou: Další mé recepty najdete zde http://www.merylas.estranky.cz/
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rohlíky plněné houbovou omeletou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Merylas
- Datum vložení: 12.11.2014
- Počet porcí: 24 ks menších rohlíků
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: Na těsto: 400 g hladké mouky, 200 g grahamové mouky, 2 malinko plnější lžičky soli, necelá zarovnaná lžička cukru, zhruba 330 g vlažné vody - dle potřeby, 60 g oleje, 25 g čerstvého droždí Na omelety: 4 větší vejce, lesní houby dle vlastního uvážení, 1-2 lžíce oleje na houby, 1 středně velká cibule, sůl, drcený kmín, 1-2 lžíce oleje na smažení Na povrch: 1 vejce, celý kmín nebo lněné semínko, sezam apd.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rohlíky plněné houbovou omeletou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rohlíky plněné houbovou omeletou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rohlíky plněné houbovou omeletou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|