|
Recept na Rohlíky
Recept na Rohlíky je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Rohlíky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Voda 250 - 280 ml, sůl 2 lžičky, cukr 1 lžička, olej 1 lžíce, mouka celozrnná 100 g, mouka polohrubá 400 g, droždí 20 g (sušené 1 a 1/2 lžičky). Vejce na potření, sůl, mák, kmín, sezam,.. na posyp, olej na vymazání plechu/peč.papír..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rohlíky
Recept na Rohlíky: Tekuté suroviny, sůl, cukr dáme do pečky, přidáme mouky, droždí a zapneme program těsto. Vykynuté těsto si přendáme na pomoučněný vál a rozdělíme na 5 dílů. Každý díl rozválíme na placku (kruh) o průměru asi 25 cm - ne více, těsto by bylo moc slabé - a rozdělíme na 4 trojúhelníky. Spodní rohy přehneme dovnitř a při mírném vytahování horního rohu zavineme do tvaru rohlíčku. Můžeme též položit kolečko salámu nebo sýru, zahnout rohy a zavinout. Rohlíky přendáme na plech potřený olejem nebo peč.papír, přikryjeme a necháme asi 30 min. kynout. Pak pomažeme rozšlehaným vejcem, posypeme solí, kmínem,..a dáme péct do vyhřáté trouby na 180-200°C na 15 min - do zlatova. Po upečení přendat na podložku, aby nám na horkém plechu nevyschly a neztvrdly. Rohlíky jsou po upečení nadýchané a kypré. Lze zadělat i ručně: Nejdříve udělat kvásek, do mísy vsypat zbylé suroviny, přidat kvásek, vypracovat pružné těsto, dát kynout a pak zpracovat podle receptu nahoře.
Poznámka k receptu na Rohlíky: Zdroj : kdesi jsem před časem našla recept na rohlíky, opsala si ho (jméno stránek bohužel ne) a upravila ho podle toho jak chutná nám. Takže jestli se najde autor základního receptu, ráda ho uvedu (jestli si ho v té mé změně najde ;-)). Jako tekutinu lze použít vodu nebo mléko - nebo napůl - (chystám se vyzkoušet s podmáslím) a množství je dané typem mouky. Když se dá jiný poměr mouky (třeba více celozrnné), je potřeba trošku víc vody. Lze místo celozrnné přidávat i jiné druhy - grahamovou,.. Dělala jsem z tohoto množství 20 ks, ale jde i míň nebo víc, jak má kdo rád velké pečivo. Pekla jsem na 180°C (mám trošku rozhozenou troubu a peče mi víc). Dnes je máme k večeři.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rohlíky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 24.07.2009
- Počet porcí: Až 20 - 25 ks - dle velikosti
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: Voda 250 - 280 ml, sůl 2 lžičky, cukr 1 lžička, olej 1 lžíce, mouka celozrnná 100 g, mouka polohrubá 400 g, droždí 20 g (sušené 1 a 1/2 lžičky). Vejce na potření, sůl, mák, kmín, sezam,.. na posyp, olej na vymazání plechu/peč.papír.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rohlíky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rohlíky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rohlíky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|