|
Recept na Rohlíčky z bramborového plundrového těsta
Recept na Rohlíčky z bramborového plundrového těsta je zařazen v kategorii moučníky - ostatní.
K přípravě Rohlíčky z bramborového plundrového těsta budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Zemiakové cesto : 250 g v šupke uvarených zemiakov, 15 g roztopeného masla, 125 g polohrubej múky, 1 vajce kvások : 0,6 dl mlieka, 1 lyžica cukru, 1 lyžica polohrubej múky, 20 g droždia 500 g lístkového cesta Náplň sladká : 350 g slivkového lekváru ( povidla ), 8 ks rumových perníčkov, ½ lyžičky strúhanej citrónovej kôry, kokos na posypanie Náplň slaná : 1 cibuľa, 1 klobása, 100 g kyslej kapusty, 1 lyžica mletej papriky, drvené čierne korenie na posypanie.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rohlíčky z bramborového plundrového těsta
Recept na Rohlíčky z bramborového plundrového těsta: Zemiakové cesto : Z mlieka, lyžice múky, cukru a droždia necháme vykysnúť kvások. Zemiaky nastrúhame, pridáme múku, maslo, vajíčko a vykysnutý kvások a vypracujeme cesto. Necháme vykysnúť. Potom vyvaľkáme na rovnako veľké pláty zemiakové cesto aj lístkové cesto a uložíme ich na seba. Prehneme zľava aj sprava a potom na polovicu ( pozri foto ). Necháme 20 min kysnúť. Vykysnuté cesto vyvaľkáme a opäť poskladáme. Necháme 20min kysnúť. Vyvaľkáme ešte raz a opäť poskladáme. Zase necháme 20min kysnúť. Nakoniec cesto vyvaľkáme a narežeme na štvorce 10x10 cm. Do stredu dáme náplň, preložíme do šatôčky a uložíme na plech. Potrieme vajíčkom a sladké rožky posypeme kokosom, slané drveným čiernym korením. Pečieme pri 180°C dozlata. Náplň sladká : Povidla zmiešame s rozmixovanými rumovými perníčkami a citrónovou kôrou. Náplň slaná: Na troške oleja orestujeme cibuľu, pridáme na kocôčky narezanú klobásu a 20 sek orestujeme. pridáme mletú papriku a nadrobno narezanú kapustu a zmes vydusíme. Necháme vychladnúť.
Poznámka k receptu na Rohlíčky z bramborového plundrového těsta: Recept je z knihy Recepty zo Života.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rohlíčky z bramborového plundrového těsta, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: tejaja
- Datum vložení: 01.12.2014
- Počet porcí: cca 16 ks
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Ostatní
- Suroviny: Zemiakové cesto : 250 g v šupke uvarených zemiakov, 15 g roztopeného masla, 125 g polohrubej múky, 1 vajce kvások : 0,6 dl mlieka, 1 lyžica cukru, 1 lyžica polohrubej múky, 20 g droždia 500 g lístkového cesta Náplň sladká : 350 g slivkového lekváru ( povidla ), 8 ks rumových perníčkov, ½ lyžičky strúhanej citrónovej kôry, kokos na posypanie Náplň slaná : 1 cibuľa, 1 klobása, 100 g kyslej kapusty, 1 lyžica mletej papriky, drvené čierne korenie na posypanie
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rohlíčky z bramborového plundrového těsta,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rohlíčky z bramborového plundrového těsta - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rohlíčky z bramborového plundrového těsta
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|