|
Recept na Roast beef
Recept na Roast beef je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Roast beef budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500-700gr vysokého roštěnce (záleží pro kolik osob a kvalita masa je též na výběru jednotlivce) Marináda: 40gr jemná hořčice - může být dijon, 40gr hrubozrnná hořčice, 40gr kvalitní nejlépe domácí kečup nebo rajč.pyré, čerstvý mletý pepř 4 barev, 5 lžíc olivový olej. Až akonec před pečením se přidává mořská sůl jemná. Pokud někdo chce bylinky, tak ať si tam dá takové co má rád..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Roast beef
Recept na Roast beef: Maso si nachystáme před pečením 48-72 h dopředu, nesmí být před naložením mražené!!!! jen čerstvé. Odblaníme, omyjeme, smícháme 3 lžíce olej a pepř i cayen pokud chcete, zabalíme do potravinové folie na pevno a dáme na 24 h do lednice odležet. Druhý den smícháme ingredience na marinádu - zbylé 2 lžíce oliv. olej + ostatní, maso z obalu vyjmeme, marinádu do něj vmasírujeme, a dáme do čistého obalu opět na 48h odležet na druhou stranu a každý den otáčíme. Může být dýl i méně, dle možnosti chladu a výdrže masa. Pracujeme rychle aby maso moc nezteplalo. V marinádě nemusí plavat, stačí jen zlehka masírováním potřít, osolit. Před pečením ten den necháme maso povolit do pokojové teploty, na másle zprudka opečeme z obou stran cca na každé straně 5min. Troubu si rozehřejem na 200°C a pečeme 15minut. Maso vyjmeme z trouby, pokud máme teploměr-jehlu na maso je to nejlepší jak poznáme že je ok, mělo by tam být v nejvyšším bodě kolem 45-60°C.a necháme 2-4 min. odležet (TIP - tchán na něj položí misku ze studenou vodou..já ne). Potom krájíme na nářezáku nebo opravdu ostrým nožem tenké plátky. Poku dvám vyhovuje raději pomalé pečení, doporučuji troubu rozehřát a péct při 80°C asi 2 hodiny, do 55°C vnitřní teploty masa. Záleží na tom, jak chcete mít maso upečené, čím krvavější vnitřek, tím menší vnitřní teplota okolo 45°C – rozmezí je asi 45-60°C, nám vyhovuje kolem 50-55°C viz foto.
Poznámka k receptu na Roast beef: info od švagra k hotovému vnitřku Roast Beefu - 200°C and continue to cook for 15 minutes per lb (450 g) for rare 45°C, 15 minutes extra for medium-rare 50°C, or 30 minutes extra for well-done 55-60°C. Z výpeku z pánve i pekáče si můžeme udělat šťávu zahuštěním s moukou a zalitím červeným vínem nebo si uděláme jiné teplé či studené omáčky, jako příloha může být zeleninový salát, pečené brambory, mini bramboráčky...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Roast beef, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Gabina_I (Gábina)
- Datum vložení: 27.03.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 500-700gr vysokého roštěnce (záleží pro kolik osob a kvalita masa je též na výběru jednotlivce) Marináda: 40gr jemná hořčice - může být dijon, 40gr hrubozrnná hořčice, 40gr kvalitní nejlépe domácí kečup nebo rajč.pyré, čerstvý mletý pepř 4 barev, 5 lžíc olivový olej. Až akonec před pečením se přidává mořská sůl jemná. Pokud někdo chce bylinky, tak ať si tam dá takové co má rád.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na roast beef,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Roast beef - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Roast beef
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|