|
Recept na Rizoto z jednoho hrnce
Recept na Rizoto z jednoho hrnce je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Rizoto z jednoho hrnce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2ks kuřecí čtvrtky (700g) 500g kulatozrnné rýže nebo 4ks vysypaných varných sáčků 3ks menších jarních cibulek i s natí 1 stroužek česneku 2 kostky zeleninového/slepičího bujonu 250g mražené zeleniny (mrkev + kukuřice + hrášek) 250g mražené smaženice bez vajec nebo pánev usmažených čerstvých hub na másle 1/2 ČL bílého pepře 1/2 ČL Čubrici http://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8Cubrica 1-2 ČL kari strouhaný sýr na posypání.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rizoto z jednoho hrnce
Recept na Rizoto z jednoho hrnce: Nejlépe je použít titan. hrnec, průměr 24cm nebo obdobný s nepřilnavou úpravou. Předem vyjmeme potřebné množství zeleniny a smaženici z mrazáku. Čtvrtky rozřízneme v kloubu na poloviny, vložíme do hrnce a zalijeme vřící vodou - trošku nad úroveň masa. Přidáme bujony, pepř, nožem rozmáčknutý česnek a pozvolna vaříme do změknutí(30min). Vyjmeme měkké maso na prkénko a necháme stydnout. Hořák /plotýnku nevypínáme a do vývaru vsypeme rýži, kari, čubricu a na tenké kolečka pokrájené cibulky. Po uvedení znovu do varu vaříme 10-12min a odhrnutím rýže zkontrolujeme hladinu vývaru (rychle se vsakuje). Pokud je vsáknutý, přilijeme 2dl(sklenku) vody a vaříme ještě 5min. Poté přidáme zeleninu a rozmrazené houby. Promícháme a po 10 minutách by měla být rýže měkká. Přidáme jen obrané a na menší kousky nakrájené maso, opatrně promícháme (nejlépe teflonovou větší lžící), aby se maso nerozpadlo na kaši a prohřejeme. Rizoto je dostatečně mastné i slané.
Poznámka k receptu na Rizoto z jednoho hrnce: Malá obměna: můžeme začít tak, že zpěníme na 2PL másla střední cibuli, na tom osmahneme z obou stran porce masa, zalijeme vřící vodou...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rizoto z jednoho hrnce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Tom Beyk
- Datum vložení: 16.09.2012
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 2ks kuřecí čtvrtky (700g) 500g kulatozrnné rýže nebo 4ks vysypaných varných sáčků 3ks menších jarních cibulek i s natí 1 stroužek česneku 2 kostky zeleninového/slepičího bujonu 250g mražené zeleniny (mrkev + kukuřice + hrášek) 250g mražené smaženice bez vajec nebo pánev usmažených čerstvých hub na másle 1/2 ČL bílého pepře 1/2 ČL Čubrici http://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8Cubrica 1-2 ČL kari strouhaný sýr na posypání
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rizoto z jednoho hrnce,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rizoto z jednoho hrnce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rizoto z jednoho hrnce
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|