RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Rizoto z hovězího srdce, žampiónů a z mascarpone

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Rizoto z hovězího srdce, žampiónů a z mascarpone, recepty Rizoto z hovězího srdce, žampiónů a z mascarpone, Rizoto, hovězího, srdce, žampiónů, mascarpone


Recept na Rizoto z hovězího srdce, žampiónů a z mascarpone

Recept na Rizoto z hovězího srdce, žampiónů a z mascarpone je zařazen v kategorii hovězí maso. K přípravě Rizoto z hovězího srdce, žampiónů a z mascarpone budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
800-1000g hovädzieho srdca, 300 g ryže arborio, 1200ml vývaru z hovädzieho srdca, 120 ml červeného vína, 400 g šampiňónov, 1 pór, 1-2 mladé mrkvy, parmezán (pecorino, Gran Moravia), mascarpone, petržlenová vňať, soľ, čierne korenie, olej.

Rizoto z hovězího srdce, žampiónů a z mascarpone
Zvětšit obrázek

Recept na Rizoto z hovězího srdce, žampiónů a z mascarpone

Recept na Rizoto z hovězího srdce, žampiónů a z mascarpone:
Hovädzie srdce odblaníme a varíme vo vode asi 4 hodiny (v papiňáku kratšie) so 4-5 guľôčkami čierneho a nového korenia a s boriekovými guľôčkami. Bez soli! Uvarené srdce pokrájame cez vlákna na plátky, vývar si odložíme. Na troške oleja vo veľkej panvici speníme nadrobno pokrájaný pór, pridáme mrkvu a restujeme, kým mrkva nezmäkne. Potom pridáme srdce pokrájané na asi 3cm veľké kúsky, premiešame a chvíľu restujeme, môžeme osoliť a okoreniť. Potom do panvice nasypeme ryžu (neumývame, stratila by svoju krémovú konzistenciu!!), premiešame a podlejeme vínom. Znížime plameň a potom už len stojíme pri sporáku, miešame a podlievame vývarom zo srdca vždy, keď sa tekutina vyvarí. Približne päť minút pred koncom pridáme nakrájané šampiňóny. Varenie trvá 25-30 minút. Rizoto má byť krémové a na skus by ste mali trošku cítiť v strede zrniek drobné tvrdšie jadierko. Na tanieri ozdobíme petržlenovou vňaťou, pásikmi syra a lyžičkou mascapone.

Poznámka k receptu na Rizoto z hovězího srdce, žampiónů a z mascarpone:
no, vidíš, Janka, koľko rozruchu ten recept vyvolal Uznávam, že fotka je mizerná S hovädzím srdcom (srdce za surova vážilo takmer 1800g, rozdelila som ho pred varením približne napoly) som pracovala prvýkrát, rizotá robím často. Uznávam Jitkinu poznámku, že bolo viac mäsa ako ryže, ale keby to bolo naopak, manžel a synovia by to považovali za krivdu...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rizoto z hovězího srdce, žampiónů a z mascarpone, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: amalia
  • Datum vložení: 26.10.2013
  • Počet porcí: 6-8
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Hovězí maso
  • Suroviny: 800-1000g hovädzieho srdca, 300 g ryže arborio, 1200ml vývaru z hovädzieho srdca, 120 ml červeného vína, 400 g šampiňónov, 1 pór, 1-2 mladé mrkvy, parmezán (pecorino, Gran Moravia), mascarpone, petržlenová vňať, soľ, čierne korenie, olej
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rizoto z hovězího srdce, žampiónů a z mascarpone, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rizoto z hovězího srdce, žampiónů a z mascarpone - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rizoto z hovězího srdce, žampiónů a z mascarpone

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist