|
Recept na Rizoto z hovězího srdce, žampiónů a z mascarpone
Recept na Rizoto z hovězího srdce, žampiónů a z mascarpone je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Rizoto z hovězího srdce, žampiónů a z mascarpone budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
800-1000g hovädzieho srdca, 300 g ryže arborio, 1200ml vývaru z hovädzieho srdca, 120 ml červeného vína, 400 g šampiňónov, 1 pór, 1-2 mladé mrkvy, parmezán (pecorino, Gran Moravia), mascarpone, petržlenová vňať, soľ, čierne korenie, olej.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rizoto z hovězího srdce, žampiónů a z mascarpone
Recept na Rizoto z hovězího srdce, žampiónů a z mascarpone: Hovädzie srdce odblaníme a varíme vo vode asi 4 hodiny (v papiňáku kratšie) so 4-5 guľôčkami čierneho a nového korenia a s boriekovými guľôčkami. Bez soli! Uvarené srdce pokrájame cez vlákna na plátky, vývar si odložíme. Na troške oleja vo veľkej panvici speníme nadrobno pokrájaný pór, pridáme mrkvu a restujeme, kým mrkva nezmäkne. Potom pridáme srdce pokrájané na asi 3cm veľké kúsky, premiešame a chvíľu restujeme, môžeme osoliť a okoreniť. Potom do panvice nasypeme ryžu (neumývame, stratila by svoju krémovú konzistenciu!!), premiešame a podlejeme vínom. Znížime plameň a potom už len stojíme pri sporáku, miešame a podlievame vývarom zo srdca vždy, keď sa tekutina vyvarí. Približne päť minút pred koncom pridáme nakrájané šampiňóny. Varenie trvá 25-30 minút. Rizoto má byť krémové a na skus by ste mali trošku cítiť v strede zrniek drobné tvrdšie jadierko. Na tanieri ozdobíme petržlenovou vňaťou, pásikmi syra a lyžičkou mascapone.
Poznámka k receptu na Rizoto z hovězího srdce, žampiónů a z mascarpone: no, vidíš, Janka, koľko rozruchu ten recept vyvolal Uznávam, že fotka je mizerná S hovädzím srdcom (srdce za surova vážilo takmer 1800g, rozdelila som ho pred varením približne napoly) som pracovala prvýkrát, rizotá robím často. Uznávam Jitkinu poznámku, že bolo viac mäsa ako ryže, ale keby to bolo naopak, manžel a synovia by to považovali za krivdu...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rizoto z hovězího srdce, žampiónů a z mascarpone, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: amalia
- Datum vložení: 26.10.2013
- Počet porcí: 6-8
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 800-1000g hovädzieho srdca, 300 g ryže arborio, 1200ml vývaru z hovädzieho srdca, 120 ml červeného vína, 400 g šampiňónov, 1 pór, 1-2 mladé mrkvy, parmezán (pecorino, Gran Moravia), mascarpone, petržlenová vňať, soľ, čierne korenie, olej
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rizoto z hovězího srdce, žampiónů a z mascarpone,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rizoto z hovězího srdce, žampiónů a z mascarpone - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rizoto z hovězího srdce, žampiónů a z mascarpone
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|