|
Recept na Rizoto v tlakovém hrnci
Recept na Rizoto v tlakovém hrnci je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Rizoto v tlakovém hrnci budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 větší cibule, 500g mletého masa, 150g mražené zeleniny (hrášek, mrkev), gril..koření, kari, zeleninový bujón nebo masox, bazalka, pažitka, 2 hrnky rýže (tj.4 sáčky), 1 litr vody.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rizoto v tlakovém hrnci
Recept na Rizoto v tlakovém hrnci: V tlakovém hrnci osmažíme krátce cibulku nakrájenou na drobno, přidáme mleté maso, koření, bylinky a masox. Promícháme a krátce restujeme na mírném ohni. Poté přidáme syrovou rýži, mraženou zeleninu a zalijeme vodou. Promícháme a zavřeme tlakový hrnec. Vaříme 5-7 minut od zasyčení tlakového hrnce a poté vypneme. Necháme dojít další 5 min. a otevřeme. Promícháme a můžeme podávat.
Poznámka k receptu na Rizoto v tlakovém hrnci: Pozn. Pokud použijeme sáčkovou rýži, tak ji ze sáčku vysypeme. Na 250 ml rýže je půl litru vody. Pokud by se stalo, že po otevření je rýže tvrdší, tak ji doděláme na mírném ohni nebo necháme dojít pod poklicí(záleží na typu rýže). Při vaření hlídáme minuty, rýže je opravdu rychle hotová. Takto vařené rizoto chytne úplně jinou chuť. Pro neznalé: Před otevřením tlak.hrnce musíme nechat pomalu pojistkou odejít páru. Opatrně!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rizoto v tlakovém hrnci, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: misza (Míša)
- Datum vložení: 10.04.2010
- Počet porcí: 3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 1 větší cibule, 500g mletého masa, 150g mražené zeleniny (hrášek, mrkev), gril..koření, kari, zeleninový bujón nebo masox, bazalka, pažitka, 2 hrnky rýže (tj.4 sáčky), 1 litr vody
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rizoto v tlakovém hrnci,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rizoto v tlakovém hrnci - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rizoto v tlakovém hrnci
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|