RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Rizoto se sušenými hříbky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Rizoto se sušenými hříbky, recepty Rizoto se sušenými hříbky, Rizoto, se, sušenými, hříbky


Recept na Rizoto se sušenými hříbky

Recept na Rizoto se sušenými hříbky je zařazen v kategorii houby. K přípravě Rizoto se sušenými hříbky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
200g kulatozrnné rýže natural 50g sušených hříbků 800ml vývaru 1 cibule 1 šalotka 2 lžíce másla (domácí nebo Jihočeské) sůl, pepř, drcený kmín 1 lžička petrželové natě.

Rizoto se sušenými hříbky
Zvětšit obrázek

Recept na Rizoto se sušenými hříbky

Recept na Rizoto se sušenými hříbky:
Rýži si předem namočíme (já máčím minimálně 12hod, ale lepší je 24hod), poté rýži scedíme. Hříbky si namočíme do vody. Na pánvi orestujeme šalotku a v hrnci cibuli. K šalotce přidáme vymačkané houby a restujeme dozlatova. Na cibuli krátce za stálého míchání zarestujeme rýži a poté zalijeme 0,5l vývaru. Podle kvality hrnce stačí rýži občas zamíchat (nebo míchat stále, pokud se nám rýže přichytává). Mezitím si k houbám přilijeme 100ml vývaru a přidáme lžíci másla (druhou lžíci másla přidáme k hotové rýži, aby mělo rizoto krémovější konzistenci). Necháme vývar trochu zredukovat, abychom získali tmavý houbový sosík, který hříbky krásně oglazuje. Potom už jen lehce osolíme a opepříme. Přidáme špetku kmínu a 1 lžičku petrželové natě. Nezapomínáme si hlídat rýži a pokaždé když už se nám vývar skoro vyvaří, přilijeme další naběračku. Podle druhu rýže se liší doba vaření a množství vývaru, ale ten půllitr je základ. Používám kulatozrnnou rýži natural (přírodní nebroušená a neleštěná rýže). Pokud se předem nenamočí, u sporáku můžeme stát až 1hod. Namočená rýže je hotová za 25-30min.

Poznámka k receptu na Rizoto se sušenými hříbky:
http://dlabemezdrave.cz/

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rizoto se sušenými hříbky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: DlabemeZdrave (Mishka)
  • Datum vložení: 19.03.2013
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Houby
  • Suroviny: 200g kulatozrnné rýže natural 50g sušených hříbků 800ml vývaru 1 cibule 1 šalotka 2 lžíce másla (domácí nebo Jihočeské) sůl, pepř, drcený kmín 1 lžička petrželové natě
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rizoto se sušenými hříbky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rizoto se sušenými hříbky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rizoto se sušenými hříbky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist