|
Recept na Rizoto s masem z kachních krků+polévka
Recept na Rizoto s masem z kachních krků+polévka je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Rizoto s masem z kachních krků+polévka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Plato kachních, krůtích, husích krků /NE KUŘECÍCH/, hrnek rýže, 1 Masox, kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer), 1 str. česneku, malá cibulka. /kdo chce zavářka/, sůl, pepř, trochu omastku,.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rizoto s masem z kachních krků+polévka
Recept na Rizoto s masem z kachních krků+polévka: 1/ Omyté "Kachní krky" dáme vařit do papiňáku s vodou 3x více než je rýže. Přidáme Masox. A vaříme od počátku vaření cca 20 min. /důležité, aby maso při obírání z obratlů šlo dobře dolu/. 2/ Po dobu vaření si připravíme /nakrájíme, nastrouháme/ kořenovou zeleninu, nakrájíme cibuli a česnek. 3/ Nasypeme si rýži do kastrolu, kde ji budeme vařit.(kdo má rád sypkou, přidá lžíci sádla nebo oleje). 4/ Když je dovařeno, vyndá krky na prkénko. 5/ Při sypké rýži zahřeje rýži, aby se promastila. My nedáváme sádlo, máme rádi asijskou, jako na jídlo s hůlkama, trochu aby se lepila. 6/ Odměříme 2x tolik vývaru co bylo rýže + 1/2 hrnku a nalijeme na rýži, zamícháme a vaříme tradičně. 7/ Do zbylého vývaru dáme vařit připravenou zeleninu, opepříme. 8/ Ještě teplé krky obereme !! (studené jdou špatně) a posléze obrano maso vmícháme do rýže. Vypneme topení a překryjeme utěrkou, aby rýže došla. 9/ Polévku dochutíme a můžeme zavařit např. játr. zavářkou, nudličkama, kapáním a nebo nechat čistou a jíst s krutóny. Je li méně vývaru, můžeme doplnit dle potřeby vroucí vodou. 10/ Rizoto můžeme podávat se saláty z rajčat, okurky, zel. salátu, houbičkami. Někdo to rád sype sýrem.
Poznámka k receptu na Rizoto s masem z kachních krků+polévka: Kuřecí krky nejsou vhodné. Jsou moc drobné a je s nimi nepředstavitelná piplačka. Nejchutnější jsou kachní, pak husí a pak krůtí.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rizoto s masem z kachních krků+polévka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Vaclav Fronek (Václav Froněk)
- Datum vložení: 23.05.2011
- Počet porcí: 2-3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: Plato kachních, krůtích, husích krků /NE KUŘECÍCH/, hrnek rýže, 1 Masox, kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer), 1 str. česneku, malá cibulka. /kdo chce zavářka/, sůl, pepř, trochu omastku,
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rizoto s masem z kachních krků+polévka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rizoto s masem z kachních krků+polévka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rizoto s masem z kachních krků+polévka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|