|
Recept na Rizoto pro gurmány
Recept na Rizoto pro gurmány je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Rizoto pro gurmány budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 velká cibule, 2 stroužky česneku, máslo, olej, 250 g rýže arborio, hovězí vývar z kostí a masa, 4 zralá rajčata, 1 cuketa, snítka rozmarýnu, bílé víno suché, 5 dkg parmezánu, sůl, eidam na posypání..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rizoto pro gurmány
Recept na Rizoto pro gurmány: Do hlubšího hrnce (ideálně keramického) dáme na olej osmahnout najemno nakrájenou cibuli. Po jejím zesklovatění přidáme plátek másla, rozetřený česnek, zamícháme a poté nasypeme promytou rýži, kterou necháme zasmahnout (neustále mícháme). Na pánvi mezitím necháme dusit nakrájená rajčata a cuketu. Není třeba ani kapka oleje, rajčata pustí dostatek šťávy, ve které za občasného zamíchání dusíme zeleninu do měkka (používám teflonovou pánev, nepřipaluje se). Přisolíme, přidáme nakrájenou snítku rozmarýnu a pokrájené hovězí maso z vývaru. V hrnci zalejeme osmahnutou rýži bílým vínem, cca 1 cm nad povrch rýže. Za stálého míchání necháme víno vyvařit. Poté zalejeme rýži hovězím vývarem. Ten doplňujeme dokud se rýže neuvaří doměkka, neustále mícháme. Pokud není vývar sám o sobě dostatečně slaný, přisolíme. Když je rýže měkká, necháme z ní vyvařit zbytky vývaru a přidáme silný plátek másla. Poté k rýži přimícháme hotovou zeleninu s masem z pánve. Nakonec do směsi nasypeme nastrouhaný parmezán a za stálého míchání ho rozpustíme. Necháme pět minut uležet a podáváme buď samotné nebo s eidamem na povrchu. PŘÍPRAVA VÝVARU: hovězí s kostí na polévku (pokud není na výběr s pěkným kouskem masa, přidáme ještě samostatný kus zadního hovězího), 1 cibule, 2 stroužky česneku, kmín, sůl, nové koření, vše vaříme v tlakovém hrnci 1,5 až 2 hodiny.
Poznámka k receptu na Rizoto pro gurmány: Při vaření pro dítě, lze víno zcela vynechat (ani ne tak kvůli obsahu alkoholu, ten se vyvaří už při 80 °C, ale kvůli výrazné chuti, které víno zanechá, dětem většinou moc nevoní) a zalít rovnou vývarem.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rizoto pro gurmány, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Lantea
- Datum vložení: 24.09.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, máslo, olej, 250 g rýže arborio, hovězí vývar z kostí a masa, 4 zralá rajčata, 1 cuketa, snítka rozmarýnu, bílé víno suché, 5 dkg parmezánu, sůl, eidam na posypání.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rizoto pro gurmány,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rizoto pro gurmány - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rizoto pro gurmány
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|