|
Recept na Řízky z uzeného hovězího jazyka
Recept na Řízky z uzeného hovězího jazyka je zařazen v kategorii pokrmy z vnitřností.
K přípravě Řízky z uzeného hovězího jazyka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Ingredience: uzený hovězí jazyk (velikost podle počtu strávníků - já měla cca 700 g), nové koření, 10 kuliček černého pepře, 8 kuliček nového koření, 2 kusy bobkového listu, 3 stroužky česneku, sůl (opatrně, jazyk je jako každé uzené dost slané), olej na smažení a klasický trojobal - hladká mouka, vejce, strouhanka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Řízky z uzeného hovězího jazyka
Recept na Řízky z uzeného hovězího jazyka: Postup: Jazyk opláchneme a dáme vařit do studené vody a přidáme veškeré koření - maso musí být úplně zakryté a ještě asi 2 cm přesahovat. Vaříme do měkka - rvá to asi 1 hodinu, můžeme ale použít tlakový hrnec, tam je to o polovinu času rychlejší. Uvařený jazyk prudce zchladíme studenou vodou - půjde lépe oloupat, a necháme vystydnout. Hrubou kůži z něj stáhneme. Nakrájíme plátky asi 1,5 cm silné. Plátky obalujeme v hladké mouce, osoleném vejci a strouhance. Opékáme na rozpáleném oleji do zlatova. Jako příloha je ideální bramborová kaše s kyselou okurkou
Poznámka k receptu na Řízky z uzeného hovězího jazyka: Pozn.: Recept mám už dlouho ve své sbírce, jen jsem nevěřila, že to může být opravdu tak křehounké a i dobré, z vývaru lze velmi dobře uvařit polévku.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Řízky z uzeného hovězího jazyka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jana Remkova
- Datum vložení: 25.05.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pokrmy z vnitřností
- Suroviny: Ingredience: uzený hovězí jazyk (velikost podle počtu strávníků - já měla cca 700 g), nové koření, 10 kuliček černého pepře, 8 kuliček nového koření, 2 kusy bobkového listu, 3 stroužky česneku, sůl (opatrně, jazyk je jako každé uzené dost slané), olej na smažení a klasický trojobal - hladká mouka, vejce, strouhanka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Řízky z uzeného hovězího jazyka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Řízky z uzeného hovězího jazyka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Řízky z uzeného hovězího jazyka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|