RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Řízky v zeleninovém kabátku aneb Ondráš jinak

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Řízky v zeleninovém kabátku aneb Ondráš jinak, recepty Řízky v zeleninovém kabátku aneb Ondráš jinak, Řízky, zeleninovém, kabátku, aneb, Ondráš, jinak


Recept na Řízky v zeleninovém kabátku aneb Ondráš jinak

Recept na Řízky v zeleninovém kabátku aneb Ondráš jinak je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Řízky v zeleninovém kabátku aneb Ondráš jinak budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
600 g vepřové kýty 500g brambor 4 větší mrkve 4 lžíce celozrnné pšeničné mouky 2 - 3 vejce sůl čerstvě mletý pepř hrst nasekaných bylinek ( pažitka, plocholistá petržel, tymián... ) olej nebo sádlo na smažení.

Řízky v zeleninovém kabátku aneb Ondráš jinak
Zvětšit obrázek

Recept na Řízky v zeleninovém kabátku aneb Ondráš jinak

Recept na Řízky v zeleninovém kabátku aneb Ondráš jinak:
Oloupané brambory a oškrábanou mrkev najemno nastrouháme, necháme chvíli odstát a slijeme přebytečnou tekutinu. Přidáme vejce, 2 lžíce mouky, sůl, pepř a bylinky. Vše promícháme. Konzistence by měla být jako na bramborák. Maso řádně omyjeme, důkladně osušíme a přes vlákna nakrájíme na plátky. Naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme ve zbylé mouce. V pánvi či jiné vhodné nádobě ke smažení rozpálíme tuk ( olej či sádlo ) a lžící klademe těstíčko, na které položíme plátek masa, a nahoru zase těstíčko. Na každý plátek vyjde cca jedna vrchovatá lžíce bramborovozeleninové hmoty dolů a jedna nahoru. Zvolna opékáme z obou stran dozlatava. Pak nádobu přiklopíme poklicí nebo uložíme maso do silného alobalu a vložíme do trouby "dojít". Troubu si předehřejeme na 180 st. A aby mu tam nebylo samotnému smutno, o patro níž dáme na plech péci brambory s česnekem. Až jsou brambůrky zlatavé, odstraníme masenku pokličku, nebo, máme-li alobal, tento rozevřeme a necháme udělat křupavou kůrčičku i řízkům. Podáváme s jogurtovým dipem. Nevím, zda je tu recept, takže, máte-li zájem o ten můj, zde je: cca 250 g řeckého jogurtu 1 stroužek CS česneku lžička bylinkové soli lžička drcených koprových výhonků to vše smíchat a máme hotovo.

Poznámka k receptu na Řízky v zeleninovém kabátku aneb Ondráš jinak:
Zdroj: Chvilka v kuchyni, upraveno. Je to poměrně syté, takže místo přílohy by stačil i zeleninový salát. My jsme měli salát z červené řepy.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Řízky v zeleninovém kabátku aneb Ondráš jinak, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: rebeka (Naďa)
  • Datum vložení: 10.04.2012
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: 600 g vepřové kýty 500g brambor 4 větší mrkve 4 lžíce celozrnné pšeničné mouky 2 - 3 vejce sůl čerstvě mletý pepř hrst nasekaných bylinek ( pažitka, plocholistá petržel, tymián... ) olej nebo sádlo na smažení
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Řízky v zeleninovém kabátku aneb ondráš jinak, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Řízky v zeleninovém kabátku aneb Ondráš jinak - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Řízky v zeleninovém kabátku aneb Ondráš jinak

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist