|
Recept na Risotto s hlívou ústřičnou, hráškem a crème frâiche
Recept na Risotto s hlívou ústřičnou, hráškem a crème frâiche je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Risotto s hlívou ústřičnou, hráškem a crème frâiche budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na základní risotto potřebujete: 400 g kulatozrnné rýže na risotto (Arborio) - rýži neproplachujte, musí v ní zůstat veškerý škrob 1 až 1 a půl litru silného vývaru (použila jsem zeleninový); ideálně teplý sklenka bílého vína (které jsem tentokrát neměla) 2 menší cibule 50 - 70 g másla hrst strouhaného parmezánu Dále můžete přidat: 200 g hrášku (čerstvý nebo mražený) 150 - 200 g hlívy ústřičné jako bonus jsem dnes měla crème frâiche (použijte opravdu jen crème frâiche, rozhodně ho nenahrazujte kysanou smetanou, která je příliš kyselá na rozdíl od jemného crème frâiche) olivový olej k podávání.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Risotto s hlívou ústřičnou, hráškem a crème frâiche
Recept na Risotto s hlívou ústřičnou, hráškem a crème frâiche: Nakrájejte si cibulku (nemusí být příliš najemno). Osmahněte ji na olivovém oleji, až začne zlátnout, přisypejte k ní rýži a osmahněte ji (tak dvě tři minutky). Ztlumte plamen a začněte POSTUPNĚ rýži podlévat vývarem (vždy tak dvě sběračky, nechte vývar odpařit a znovu přilijte; rýži musíte míchat, nenechte ji spálit - nebojte do 20 minut je uvařená), pokud máte víno, podlijte rýži nejprve vínem, nechte jej odpařit a poté začněte podlévat vývarem. Po uvaření rýže (rýže je měkká ale ne rozvařená, zrníčka stále drží tvar) jsem tentokrát přidala hrášek, na másle a s česnekem osmahnutou hlívu ústričnou a na zjemnění crème frâiche. Nakonec zjemněte máslem a dolaďte parmezánem. Hrnec přikryjte pokličkou, máslo a sýr se krásně rozpustí, chutě se prolnou. Na talíři ozdobte parmezánem a zakapejte olivovým olejem.
Poznámka k receptu na Risotto s hlívou ústřičnou, hráškem a crème frâiche: bezva recept,davam bodik
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Risotto s hlívou ústřičnou, hráškem a crème frâiche, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: coco-choc
- Datum vložení: 14.01.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: Na základní risotto potřebujete: 400 g kulatozrnné rýže na risotto (Arborio) - rýži neproplachujte, musí v ní zůstat veškerý škrob 1 až 1 a půl litru silného vývaru (použila jsem zeleninový); ideálně teplý sklenka bílého vína (které jsem tentokrát neměla) 2 menší cibule 50 - 70 g másla hrst strouhaného parmezánu Dále můžete přidat: 200 g hrášku (čerstvý nebo mražený) 150 - 200 g hlívy ústřičné jako bonus jsem dnes měla crème frâiche (použijte opravdu jen crème frâiche, rozhodně ho nenahrazujte kysanou smetanou, která je příliš kyselá na rozdíl od jemného crème frâiche) olivový olej k podávání
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na risotto s hlívou ústřičnou, hráškem a crème frâiche,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Risotto s hlívou ústřičnou, hráškem a crème frâiche - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Risotto s hlívou ústřičnou, hráškem a crème frâiche
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|