Recept na Risotto s červeným mangoldem
Recept na Risotto s červeným mangoldem je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Risotto s červeným mangoldem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 šalotka 2 šálky (šálek = 125 ml) rýže Arborio asi 1 a 1/4 l vývaru (kuřecí nebo zeleninový) 1/2 šálku dobrého bílého vína 1/2 šálku strouhaného parmezánu + trochu na posypání hotového rizotta velký svazek mangoldu (nejlepší je ten s červenými řapíky a i nejlépe vypadá na talíři, ale může být i zelený a v nouzi i čerstvý špenát) 2-3 stroužky česneku olivový olej.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Risotto s červeným mangoldem
Recept na Risotto s červeným mangoldem: Na lžíci oleje poduste drobně nakrájenou šalotku asi 2 minuty. Přidejte rýži (já ji neproplachuju, abych nevyplavila škrob potřebný k zahuštění rizotta) a několik minut opékejte společně se šalotkou. Mezitím v hrnci zahřejte vývar a víno, pak nechte jen tzv. táhnout, aby se držela teplota těsně pod bodem varu. Za stálého míchání přidávejte naběračkou vývar k rýži, pomalu míchejte a před každým přidáním nechte vsáknout tekutinu do rýže. Nepřestávejte míchat a vařit, dokud rýže nezměkne. Zrnka by měla zůstat al dente a konzistence připomíná spíš hustou polévku. Přimíchejte parmezán. Na pánvi na oleji zpěňte utřený česnek, přidejte na proužky nakrájený mangold a krátce poduste, jen aby zavadl. Pak ho vmíchejte do rizotta. Podávejte s nastrouhaným parmezánem.
Poznámka k receptu na Risotto s červeným mangoldem: Semínka červeného mangoldu se dají sehnat i tady v Česku. A takhle vypadá: http://www.profimedia.cz/fotografie/cerveny-mangol...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Risotto s červeným mangoldem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: toscana
- Datum vložení: 02.08.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 1 šalotka 2 šálky (šálek = 125 ml) rýže Arborio asi 1 a 1/4 l vývaru (kuřecí nebo zeleninový) 1/2 šálku dobrého bílého vína 1/2 šálku strouhaného parmezánu + trochu na posypání hotového rizotta velký svazek mangoldu (nejlepší je ten s červenými řapíky a i nejlépe vypadá na talíři, ale může být i zelený a v nouzi i čerstvý špenát) 2-3 stroužky česneku olivový olej
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na risotto s červeným mangoldem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Risotto s červeným mangoldem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Risotto s červeným mangoldem
|
|