|
Recept na Řezy s brusinkovou náplní a pařížskou šlehačkou
Recept na Řezy s brusinkovou náplní a pařížskou šlehačkou je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
K přípravě Řezy s brusinkovou náplní a pařížskou šlehačkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
TĚSTO: 5 vajec 120g cukru krupice 150g polohrubé mouky 1 lžička prášku do pečiva NÁPLŇ: odkrojky z těsta 50g sušených brusinek 50g másla 1 a 1/2 lžíce kakaa 2 - 3 lžíce vaječného likéru 3 lžíce uvařené silné kávy ŠLEHAČKA: 250 ml smetany ke šlehání 2 Ledové kaštany 1/2 čokolády na vaření - 50g brusinkový džem, může být i jiný, ale kyselejší strouhaná čokoláda na ozdobu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Řezy s brusinkovou náplní a pařížskou šlehačkou
Recept na Řezy s brusinkovou náplní a pařížskou šlehačkou: Den předem si svaříme smetanu s čokoládou a dáme vychladit do lednice. Brusinky spaříme vroucí vodou a necháme chvíli stát a pak slijeme. Na těsto ušleháme bílky, pak za stálého šlehání přisypáváme cukr, přidáme žloutky a ještě chvíli šleháme, nakonec zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva. Těsto dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě přibližně 20 min. Po vychladnutí odřízneme po šířce dva 10cm pásy. Zbytek těsta rozbrobíme do mísy, přidáme brusinky, povolené máslo, kakao, kávu, vaječný likér a vypracujeme vláčnou hmotu. Oba pásy těsta potřeme džemem, na jeden naneseme brusinkovou hmotu a přiklopíme druhým - džemem dospod. Vychlazenou šlehačku ušleháme do tuha a potřeme jí nejprve boky a zbytek naneseme navrch řezů. Ozdobíme strouhanou čokoládou a dáme do lednice, lepší jsou až druhý den, pěkně se rozleží.
Poznámka k receptu na Řezy s brusinkovou náplní a pařížskou šlehačkou: Radost pohledět na tvoje krásně barevné fotečky a náramně jedlé recepty
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Řezy s brusinkovou náplní a pařížskou šlehačkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mysulka (Lenka)
- Datum vložení: 13.01.2012
- Počet porcí: 10 - 12 ks
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
- Suroviny: TĚSTO: 5 vajec 120g cukru krupice 150g polohrubé mouky 1 lžička prášku do pečiva NÁPLŇ: odkrojky z těsta 50g sušených brusinek 50g másla 1 a 1/2 lžíce kakaa 2 - 3 lžíce vaječného likéru 3 lžíce uvařené silné kávy ŠLEHAČKA: 250 ml smetany ke šlehání 2 Ledové kaštany 1/2 čokolády na vaření - 50g brusinkový džem, může být i jiný, ale kyselejší strouhaná čokoláda na ozdobu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Řezy s brusinkovou náplní a pařížskou šlehačkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Řezy s brusinkovou náplní a pařížskou šlehačkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Řezy s brusinkovou náplní a pařížskou šlehačkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|