|
Recept na Řezy „Prsa černošky“
Recept na Řezy „Prsa černošky“ je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
K přípravě Řezy „Prsa černošky“ budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Piškot: 4 vejce 150 g moučkového cukru 100 g másla 3 lžíce oleje 3 lžíce horké vody 175 g polohrubé mouky 150 g mletého máku (může i nemletý) 1 lžička prášku do pečiva, l lžička skořice Krém: ¼ l mléka + 1 vanilkový pudink 1 máslo 2 lžíce nutely ½ salka (předem uvařeného v plechovce, nebo už koupené karamelové) 1 lžíce citrónové šťávy 1 balíček kulatých piškotů, rozinky Na svaření: 100ml vody, 50ml rumu, 3 lžíce sirupu Čokoládová poleva: 100 g čokolády na vaření, 50 g ztuženého tuku.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Řezy „Prsa černošky“
Recept na Řezy „Prsa černošky“: Troubu předehřejeme na 200st. Piškot: Nejdříve vyšleháme tuhý sníh a ze surovin na svaření vše svaříme a dáme vychladit. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, dále zašleháme změklé máslo, olej, vodu. Lehce přimícháme mletý mák, sníh a mouku smíchanou se skořicí a práškem do pečiva. Pečeme buď na pečícím papíře nebo tukem vytřeném a moukou vysypaném plechu při 190-200st. asi 10 minut. Upečený piškot můžeme pokapat ředěnou citrónovou vodou. Krém: Z mléka+pudinku uvaříme podle návodu pudink a dáme vychladit (pokud posypeme povrch mouč.cukrem, neudělá se škraloup). Máslo trochu vyšleháme s nutelou, potom po částech zašleháváme pudink a nakonec zašleháme salko. Krém nabyde do pěny. Na piškot natřeme krém a skládáme piškoty, které těsně před pokládáním namočíme celé do svařeného nálevu. Piškoty mírně zatlačíme do krému a klademe asi 1cm od sebe kvůli lepšímu krájení. Dáme vychladit, krém musí být ztuhlý a piškoty zároveň vsáknou tekutinu. Čokoládu rozpustíme s tukem v hrnku, ponořeném do horké vody. Piškoty jsem polévala takto: Jednou rukou jsem celý plech naklonila a kuchyňský štěteček celý namočila do polevy a potírala odshora vždy celou řadu piškotů. Poleva mezitím steče a nezůstane tak silná vrstva. Jde to docela dobře. Poleva rychle tuhne. Na každý piškot poklademe rozinku.
Poznámka k receptu na Řezy „Prsa černošky“: Zdroj: inspirace-časopis Katarinka-upravený recept Kdo nemá rád mák, může vynechat, nebo nahradit ořechy(k tomu viz zajímavý komentík od Hefy z 12.2.). Nebo přidat do makového těsta kakao, už jsem dělala a je to také fajn. U krému: můžete nutelu vynechat nebo nahradit kakaem, příp. rozpustnou kávou.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Řezy „Prsa černošky“, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jahoda
- Datum vložení: 28.03.2011
- Počet porcí: plech 30x40cm
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
- Suroviny: Piškot: 4 vejce 150 g moučkového cukru 100 g másla 3 lžíce oleje 3 lžíce horké vody 175 g polohrubé mouky 150 g mletého máku (může i nemletý) 1 lžička prášku do pečiva, l lžička skořice Krém: ¼ l mléka + 1 vanilkový pudink 1 máslo 2 lžíce nutely ½ salka (předem uvařeného v plechovce, nebo už koupené karamelové) 1 lžíce citrónové šťávy 1 balíček kulatých piškotů, rozinky Na svaření: 100ml vody, 50ml rumu, 3 lžíce sirupu Čokoládová poleva: 100 g čokolády na vaření, 50 g ztuženého tuku
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Řezy „prsa černošky“,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Řezy „Prsa černošky“ - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Řezy „Prsa černošky“
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|