|
Recept na Řezy Černá růže
Recept na Řezy Černá růže je zařazen v kategorii moučníky - krémy, polevy, náplně - Řezy.
K přípravě Řezy Černá růže budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
těsto na roládky: 4 vejce 4 lžíce cukru krystal 4 lžíce polohrubá mouka špetka soli tmavé těsto: 4 vejce 125g másla 120g cukru moučka špetka soli 1 lžíce kakaa 2 lžíce strouhaných ořechů ½ prášku do pečiva 3 lžíce polohrubé mouky 1 lžíce strouhánky Krém: 1 vanilkový pudink 400ml mléka 200g cukru moučka 250g másla cukr moučka na poprášení rolády 5 lžic marmelády čokoládová poleva.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Řezy Černá růže
Recept na Řezy Černá růže: Nejprve upečeme roládky (plech 38x34cm): Bílky vyšleháme se špetkou soli a cukrem do tuhého směhu, všleháme žloutky a vmícháme mouku. Na plech s pečicím papírem rozetřeme rovnoměrně těsto a upečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 10min. Hotový korpus přeneseme i s papírem na čistou utěrku, lehce pocukrujeme cukrem moučka a z obou stran proti sobě svineme po delší straně na 2 rolády. Zavinutou utěrku otočíme rolkami dolů, aby se neotvítaly a necháme vychladnout. Studený plát rozbalíme, podélně rozřízneme na poloviny, potřeme marmeládou a pevně svineme na 2 dlouhé úzké roládky. Každou rozpůlíme, čímž dostaneme 4 malé tenké roládky. Dalším krokem je příprava tmavého těsta (plech 34x24cm): Máslo vyšleháme s cukrem, všleháme žloutky, přimícháme směs mouky,ořechů, prášku do pečiva, kakaa a strouhánky. Promícháme a zvolna vmícháme sníh ušlehaný z bílků se špetkou soli. Plech vyložíme pečicím papírem, napříč poklademe v pravidelných rozestupech vedle sebe smotané roládky, do prostoru mezi nimi dáme tmavé těsto. Pečeme v předehřáté proubě na 180°C cca 30min, ke konci přikryjeme pečicím papírem, aby roládky moc netmavly. Špejlí zkusíme, zda je těsto propečené. Moučník necháme vychladnout, celý potřeme pudinkovomáslovým krémem a polijeme čokoládovou polevou. Necháme v lednici alespoň hodinu zuhnout. Na krém svaříme mléko s rozmíchaným pudinkem na krém, necháme vychladnout. Občas promícháme, aby se netvořil škraloup. Změklé máslo vyšleháme s cukrem a všleháme vychladlý pudink.
Poznámka k receptu na Řezy Černá růže: Inspiraci pro tento výborný moučník jsem našla na varecha.sk - uživatelka orchidea, které díky ;). Upravila jsem trochu poměry surovin s ohledem na velikost mých plechů.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Řezy Černá růže, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: isindy (Ivana)
- Datum vložení: 11.04.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Krémy, polevy, náplně - Řezy
- Suroviny: těsto na roládky: 4 vejce 4 lžíce cukru krystal 4 lžíce polohrubá mouka špetka soli tmavé těsto: 4 vejce 125g másla 120g cukru moučka špetka soli 1 lžíce kakaa 2 lžíce strouhaných ořechů ½ prášku do pečiva 3 lžíce polohrubé mouky 1 lžíce strouhánky Krém: 1 vanilkový pudink 400ml mléka 200g cukru moučka 250g másla cukr moučka na poprášení rolády 5 lžic marmelády čokoládová poleva
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Řezy Černá růže,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Řezy Černá růže - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Řezy Černá růže
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|