|
Recept na Řez pudinkový s jahodami a tvarohem
Recept na Řez pudinkový s jahodami a tvarohem je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
K přípravě Řez pudinkový s jahodami a tvarohem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 6 vajec, 15 dkg cukru, + vanilka, 12 dkg mouky polohr.+hl. 2 lžičky kakaa. 1. vrstva: Tvaroh 2 vaničky,1 pomaz. máslo CHoceň. vanilka, 4 lžíce cukru, l lžíce citron. šťávy, 1 bal. želatina Dr.Oetker. 2.vrstva: 50 dkg jahod rozmixovaných, 1 lžíce cukru, asi 2 dcl vody napůl s červeným sirupem, 1 a půl jahodového pudinku, 1 lžíce citron. šťávy. Pár lžic pikantní červené marmelády..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Řez pudinkový s jahodami a tvarohem
Recept na Řez pudinkový s jahodami a tvarohem: Těsto šlehá každý jak je libo, já žloutky s cukry, pak přidávám mouku a sníh z bílků, do 1/4 přidáno kakao a na plechu pocákáme povrch světlého těsta, upečeme na 175°C 15-20 min. Želatinu rozpustíme dle návodu a vychladlou po lžičkách přidáme do vyšlehaného tvarohu s cukrem a pomazánkovým máslem, přikápneme citr. šťávu a vše dobře prošleháme. Plát potřeme marmeládou, rozetřeme tvarohovou hmotu, dáme ztuhnout do chladu. Rozmixované jahody doplníme teoreticky do půl litru vodou se sirupem, tu dáme vařit, ve trošce si napřed rozmícháme pudink, přidáme do horkého, nakonec jahody, vše 1-2 minuty povaříme. Za stálého míchání lehce vychladíme a urovnáme na zatuhlou tvarohovou vrstvu a opět dáme vychladit.
Poznámka k receptu na Řez pudinkový s jahodami a tvarohem: Je to varianta na "pudinkový s jahodami" to když už je po sběru a jsou zmrazené, je osvěžující a u nás frčí.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Řez pudinkový s jahodami a tvarohem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: PaCaOl
- Datum vložení: 06.09.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
- Suroviny: Těsto: 6 vajec, 15 dkg cukru, + vanilka, 12 dkg mouky polohr.+hl. 2 lžičky kakaa. 1. vrstva: Tvaroh 2 vaničky,1 pomaz. máslo CHoceň. vanilka, 4 lžíce cukru, l lžíce citron. šťávy, 1 bal. želatina Dr.Oetker. 2.vrstva: 50 dkg jahod rozmixovaných, 1 lžíce cukru, asi 2 dcl vody napůl s červeným sirupem, 1 a půl jahodového pudinku, 1 lžíce citron. šťávy. Pár lžic pikantní červené marmelády.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Řez pudinkový s jahodami a tvarohem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Řez pudinkový s jahodami a tvarohem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Řez pudinkový s jahodami a tvarohem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|