|
Recept na Reformované kynuté buchty
Recept na Reformované kynuté buchty je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Reformované kynuté buchty budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto Je důležíté, aby všechny ingredience měly stejnou (pokojovou) teplotu! 250 - 300 g hladké mouky (používám celozrnnou, ale můžete použít klasickou "bílou" - těsto z celozrnné mouky budete trochu tužší, ale zato zdravější:-) 70 g másla cca 15 g droždí 3 lžíce cukru 100 ml mléka (může ho trochu ohřát, ale i zde platí pravidlo "méně je více") 1 vejce (žloutek samozřejmě postačí) cca 150 g másla na potření Náplň 500 g měkkého tvarohu (do náplně se skvěle hodí tvaroh v alobalu) cukr podle chuti 1 vejce alternativně brusinky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Reformované kynuté buchty
Recept na Reformované kynuté buchty: Droždí rozmělníme s 1 lžící cukru a 1/3 mléka. Přídáme lžíci mouky, promícháme. Nyní mísu zakryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek na teplém místě (v zimě je nejideálnějším místem topení). Cca po 8 - 10 minutách uvidíte, že kvásek začíná kynout, pokud se nic neděje, je asi něco v nepořádku - máte staré droždí, příliš teplé mléko... a kvásek Vám nevykyne - musíte tudíž začít znovu). Kvásek nechte kynout cca 20 minut. Mezitím si promíchejte zbylý cukr s mlékem a vejcem. Přilijte kvásek, přisypejte mouku, promíchejte a přilijte rozpuštěné (zchladlé) máslo. Vypracujte hladké těsto, které se nebude lepit. Chce to trochu lásky, trochu síly, hodně trpělivosti a cviku. Hladké těsto nechte opět na teplém místě kynout. Vykynuté těsto můžete rozválet nebo rukou rozmačkávat na malé (nepravidlné) placičky. Na placičky dejte trochu náplně - tvaroh rozmíchejte s cukrem a vejcem. A teď inovace: na tvaroh jsem dala ještě lžíci brusinek. Placičky zabalte do roztomilých buchet. Každé buchtě věnujte speciální péči v podobě potření rozpuštěným máslem, aby se dala po upečení odtrhnout od své sousedky. Pokud Vám zbyla náplň jako mne, v každé buchtě udělejte menší důlek, do kterého dejte po lžíci tvarohové náplně a samozřejmě ozdobte brusinkami. Pečte pozvolna (při nízké teplotě kolem 160 stupňů)a dozlatova.
Poznámka k receptu na Reformované kynuté buchty: Buchty jsem pekla v remosce.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Reformované kynuté buchty, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: coco-choc
- Datum vložení: 20.12.2009
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: Těsto Je důležíté, aby všechny ingredience měly stejnou (pokojovou) teplotu! 250 - 300 g hladké mouky (používám celozrnnou, ale můžete použít klasickou "bílou" - těsto z celozrnné mouky budete trochu tužší, ale zato zdravější:-) 70 g másla cca 15 g droždí 3 lžíce cukru 100 ml mléka (může ho trochu ohřát, ale i zde platí pravidlo "méně je více") 1 vejce (žloutek samozřejmě postačí) cca 150 g másla na potření Náplň 500 g měkkého tvarohu (do náplně se skvěle hodí tvaroh v alobalu) cukr podle chuti 1 vejce alternativně brusinky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na reformované kynuté buchty,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Reformované kynuté buchty - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Reformované kynuté buchty
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|