|
Recept na Řecké fašírky v citrónové omáčce
Recept na Řecké fašírky v citrónové omáčce je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Řecké fašírky v citrónové omáčce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500g mlete miesane maso 1 velka cibula 4 vacsie struciky cesnaku 1 vajce 3 PL sladka smotana kyticka petrzlenovej vnate tymianove vetvicky 5 salviovych listkov kyticka majoranky 1 CL stiplava mleta paprika 1 CL sladka mleta paprika 1 KL mleta rasca 1 KL mlete korenie 1 CL sol hladka muka na obalenie olej na pecenie Na omacku 200ml masovy vyvar 250 ml sladka smotana 1 CL hladka muka 2 zltky stava z 1/2 citron.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Řecké fašírky v citrónové omáčce
Recept na Řecké fašírky v citrónové omáčce: Miesane maso kupujem pol na pol bravcove a hovadzie. Idealne by samozrejme bolo, keby bravcove bolo nahradene jahnacim. Neviem ako u Vas, ale u nas by sa to nezjedlo, tak robim takto. Mam velke stastie, ze cerstve bylinky v Mnichove predavaju v kazdom obchode, takze pouzivam tie. Vy ich mozete samozrejme nahradit susenymi. Mozete pridat aj oregano, ale mne oregano nechuti, tak som ho vynechala. Cibulu nasekame na drobno, cesnak prelisujeme. Z tymianovych a majorankovych vetviciek pouzijem len listky a tiez nasekam. Maso vymiesame s vajcom, bylinkami, koreninami, smotanou, cibulou a cesnakom. Miesame dovtedy, kym sa nam masa uplne nespoji do 1 kompaktnej hmoty. Vlhkymi rukami tvorime fasirky. Fasirky velmi zlahka obalime v hladkej muke. Na panvici rozohrejeme olej. Fasirky opecieme na jednej strane cca 5 minut, otocime , stisime trosku zdroj tepla a opekame 10 minut. K opecenym fasirkam vlejeme masovy vyvar. Privedieme do varu, stisime zdroj tepla a dusime pod pokrievkou cca 30 minut. Fasirky odlozime na teple miesto, tekutinu prelejeme do rajnice a nechame varit. V smotane rozslahame zltky a muku. Vypekovu polievku neustale slahame a prilievame do nej smotanu. Varime kym nezacne omacka hustnut. Nakoniec do nej zaslahame citronovu stavu. Uvarime cestovinovu ryzu podla navodu na obale. Omacku som uz nedochucovala a preliala som nou fasirky.
Poznámka k receptu na Řecké fašírky v citrónové omáčce: Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na http://chalupnikovi.com/recepty/?p=2067
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Řecké fašírky v citrónové omáčce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: vybusna
- Datum vložení: 16.01.2014
- Počet porcí: 4 az 5 porcii
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 500g mlete miesane maso 1 velka cibula 4 vacsie struciky cesnaku 1 vajce 3 PL sladka smotana kyticka petrzlenovej vnate tymianove vetvicky 5 salviovych listkov kyticka majoranky 1 CL stiplava mleta paprika 1 CL sladka mleta paprika 1 KL mleta rasca 1 KL mlete korenie 1 CL sol hladka muka na obalenie olej na pecenie Na omacku 200ml masovy vyvar 250 ml sladka smotana 1 CL hladka muka 2 zltky stava z 1/2 citron
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Řecké fašírky v citrónové omáčce,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Řecké fašírky v citrónové omáčce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Řecké fašírky v citrónové omáčce
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|