|
Recept na Rebarborový koláč s tvarohem
Recept na Rebarborový koláč s tvarohem je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Rebarborový koláč s tvarohem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 340g polohrubé mouky 200g másla ½ bal. prášku do pečiva 2PL kakaa 100g moučkového cukru 1 vejce 1 žloutek Náplň: 500g jemného tvarohu 120g moučkového cukru 100ml oleje 500ml mléka 1PL citrónové kůry 1PL citrónové šťávy 3 žloutky 50g krémového prášku Zlatý klas nebo 2 bal. vanil.pudinku 900g rebarbory 3bal. vanilkového cukru Na zdobení: lístky meduňky pikantní ovocná omáčka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rebarborový koláč s tvarohem
Recept na Rebarborový koláč s tvarohem: Mouku , kakao a prášek do pečiva prosejeme na vál, přidáme cukr, máslo, vejce a žloutek, vypracujeme těsto a odložíme asi na 30 minut do chladničky. Mezitím si připravíme náplň. Tvaroh, cukr olej, mléko,citrónovou kůru a šťávu, žloutky a zlatý klas rozmixujeme. Pokud nemáme Zlatý klas dáme místo něho vanilkový pudink. Po vychlazení těsto nahrubo nastrouháme na plech vyložený pečícím papírem. Na nastrouhané těsto rozložíme pokrájenou rebarboru a posypeme vanilkovými cukry. Povrch zalijeme rozmixovanou náplní a upečeme. Pečeme asi na 180´C 30-40 minut. Pak plech přikryjeme alobalem, snížíme teplotu trouby a asi ještě 10 minut dopečeme. Vychladlý koláč pokrájíme, můžeme ozdobit šlehačkou, posypat kakaem a pokapat ovocnou omáčkou. Ovocná omáčka: Očištěné drobné ovoce asi 150g povaříme s krupicovým cukrem a trochou vody. Na závěr přidáme 1 kávou lžičku Gustinu a ještě krátce povaříme.
Poznámka k receptu na Rebarborový koláč s tvarohem: Zdroj:http://dobrejedlo.pluska.sk/dobre-jedlo/
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rebarborový koláč s tvarohem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bahula
- Datum vložení: 01.09.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: Těsto: 340g polohrubé mouky 200g másla ½ bal. prášku do pečiva 2PL kakaa 100g moučkového cukru 1 vejce 1 žloutek Náplň: 500g jemného tvarohu 120g moučkového cukru 100ml oleje 500ml mléka 1PL citrónové kůry 1PL citrónové šťávy 3 žloutky 50g krémového prášku Zlatý klas nebo 2 bal. vanil.pudinku 900g rebarbory 3bal. vanilkového cukru Na zdobení: lístky meduňky pikantní ovocná omáčka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rebarborový koláč s tvarohem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rebarborový koláč s tvarohem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rebarborový koláč s tvarohem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|