|
Recept na Rebarborový koláč s rumovým karamelem
Recept na Rebarborový koláč s rumovým karamelem je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Rebarborový koláč s rumovým karamelem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 210 g hladké mouky, 70 g cukr moučka, 140 g másla Drobenka: 40 g másla, 40 g cukru krystal, 80 g polohrubé mouky Rumový karamel: 100 g cukr krystal, 1 dl rumu, 1 dl smetany (nebo mléka).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rebarborový koláč s rumovým karamelem
Recept na Rebarborový koláč s rumovým karamelem: Z mouky, cukru a tuku zpracujeme těsto, namačkáme ho do kulaté formy 24-26 cm nebo na polovinu většího plechu, posypeme očištěnou rebarborou pokrájenou na menší kousky a zasypeme drobenkou, kterou jsme připravili smícháním všech surovin. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 15 min , až okraje zrůžoví. Mezitím si do kastrolku se silnějším dnem dáme cukr, necháme ho rozpustit na karamel a když zhnědne (pozor nepřipálit!) tak do horkého nalít rum a smetanu (pozor v první chvíli prská), nechat chvíli bublat a provařit, až se karamel rozpustí. Koláč ihned po vyjmutí z trouby lžící přeléváme rumovým karamelem, který se vsákne.
Poznámka k receptu na Rebarborový koláč s rumovým karamelem: Tento karamel používám i na jiné koláče (hlavně kynuté), všude tam, kde je drobenka: na jablečné, hruškové, jahodové atd. Pokud se nám z kastrůlku všechno nerozvařilo, dáme ho na chvíli do studené vody a všechno se odmočí.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rebarborový koláč s rumovým karamelem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Hella
- Datum vložení: 07.07.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: Těsto: 210 g hladké mouky, 70 g cukr moučka, 140 g másla Drobenka: 40 g másla, 40 g cukru krystal, 80 g polohrubé mouky Rumový karamel: 100 g cukr krystal, 1 dl rumu, 1 dl smetany (nebo mléka)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rebarborový koláč s rumovým karamelem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rebarborový koláč s rumovým karamelem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rebarborový koláč s rumovým karamelem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|