|
Recept na Rebarborový koláč s drobenkou
Recept na Rebarborový koláč s drobenkou je zařazen v kategorii moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Rebarborový koláč s drobenkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
15 lžic pol.mouky 15 lžic mléka 7 lžic oleje 5 lžic cukru 2 vajíčka 1 prášek do pečiva rebarbora Drobenka: 2 lžíce másla, 12 lžic hrubé mouky, 5 lžic moučkový cukr.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rebarborový koláč s drobenkou
Recept na Rebarborový koláč s drobenkou: Suroviny na těsto smícháme a nalejeme na vymazaný a hr. moukou vysypaný plech, poklademe rebarborou, ale může být i jiné ovoce. Z hr. mouky, cukru a másla uděláme drobenku, kterou posypeme koláč a pečeme
Poznámka k receptu na Rebarborový koláč s drobenkou: macikova: Já jsem postupovala tak, že jsem si nejdříve oloupala řapíky rebarbory, podelně jsem je rozkrojila a pak krájela cca 1cm kousky. Lepší je vždycky brát ty nejmladší stvoly (řapíky). Měla jsem jich cca 6. Nakrájenou rebarboru jsem si dala do misky a prosypala 2 vanilkovými cukry. Posýpka je jednoduchá - mouku, asi 2 menší hrstě moučkového cukru a mouku nasypu do misky a rukou to mačkám, až se udělají ty drobky. A pak už jdeme na výrobu těsta: Trošku mouky jsem si dala stranou a do ní přidala jeden prášek do pečiva. Potom jsem si vzala vyšší nadobu, ve které se dá dobře šlehat šlehačem a vložila jsem do ní vejce s cukrem, chvíli prošlehala až to zesvětlá a potom vždycky po trochách střídavě přidávála mléko, olej, mouku a pořád tak dokola až se udělá hezká homogenní hmota. Úplně nakonec jsem zašlehala zbylou trošku mouky s práškem do pečiva. Těsto jsem nalila na normální vyšší plech - buchta je po upečení vysoká cca 2,5 cm. Samozřejmě plech předtím vymastíme tukem a vysypeme strouhankou. Na těsto poklademe rebarboru a zasypeme pěkně připravenou drobenkou. Pekla jsem v předehřáté troubě na 180 C, cca 25 minut. Na čas moc nehledím, každá trouba peče jinak, řídím se tím, až začne zlátnout ta posýpka na buchtě, tak je hotovo. Po 15 minutách pečení plech v troubě obrátím - nevím jak komu, ale mě peče trouba vzadu vždycky víc, tak aby byla buchta rovnoměrně do zlatova upečená. Až byla drobenka na buchtě pěkně zlatá, tak jsem pro jistotu píchla doprostřed buchty ještě špejli a vytáhla, jestli na ní není přilepené syrové těsto - no a kdy nebylo, tak s buchtou z trouby ven. Byla opravdu moc dobrá. Po upečení jsem ji nechala vychládnout a ještě pocukrovala. Večer jsem to dala i s plechem do mikroténového sáčku do chladna a druhý den byla ještě lepší, krásně zvlhla a nyní je poledne a zbývají tam už jenom dva kousíčky !!!!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rebarborový koláč s drobenkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: pavlinka88
- Datum vložení: 10.08.2010
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: 15 lžic pol.mouky 15 lžic mléka 7 lžic oleje 5 lžic cukru 2 vajíčka 1 prášek do pečiva rebarbora Drobenka: 2 lžíce másla, 12 lžic hrubé mouky, 5 lžic moučkový cukr
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rebarborový koláč s drobenkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rebarborový koláč s drobenkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rebarborový koláč s drobenkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|