|
Recept na Rebarborovo-pudinkový koláč
Recept na Rebarborovo-pudinkový koláč je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Rebarborovo-pudinkový koláč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na těsto: 500g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 160g Hery, 120g mletého cukru, špetka soli, 1/2 sáčku vanilkového cukru, 2 vejce, 2-3 lžíce mléka. Náplň: 1 kg rebarbory, 250g cukr-(dala jsem písek), 1 vanilkový pudink, 3 lžíce kysané smetany, 50g Hery, 3 vejce..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rebarborovo-pudinkový koláč
Recept na Rebarborovo-pudinkový koláč: Očištěnou rebarboru nakrájíme na kostičky a zasypeme cukrem a necháme ji pustit šťávu. Vyparacujeme si hladké těsto, vyválíme je-můžeme přímo na vymazaném a vysypaném plechu a okraje malinko povytáhneme, aby nám tam pěkně vlezla náplň. (Použijeme klasický větší plech, který bývá součástí sporáku). Śťávu z rebarbory slijeme-je jí poměrně dost a do zhruba 4-4 a půl dcl dolijeme vodou. V kysané smetaně smetaně rozmícháme pudinkový prášek a vmícháme do šťávy. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme cca 2 minuty. Do ještě horkého pudinku vmícháme Heru a potom pomalinku předem rozšlehaná vejce. Teplý pudink rozprostřeme na těsto a posypeme rebarborou. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 40-50 minut asi na 200 st. Hlídáme. Pokud se nám pudink na plechu pořát trochu třepe, nevadí, ztuhne v lednici. Moučník necháme ztuhnout nejlépe přes noc v lednici.
Poznámka k receptu na Rebarborovo-pudinkový koláč: Zdroj-Prima recepty V žádném případě nepoužívejte, jako já, malý plech. Těsto pak teče do trouby a moučník je zbytečně vysoký. Nicméně i přes nějaké nedostatky a zcela znečištěnou troubu,:-D je vynikající.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rebarborovo-pudinkový koláč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jana Remkova
- Datum vložení: 25.07.2011
- Počet porcí: 1 plech
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: Na těsto: 500g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 160g Hery, 120g mletého cukru, špetka soli, 1/2 sáčku vanilkového cukru, 2 vejce, 2-3 lžíce mléka. Náplň: 1 kg rebarbory, 250g cukr-(dala jsem písek), 1 vanilkový pudink, 3 lžíce kysané smetany, 50g Hery, 3 vejce.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rebarborovo-pudinkový koláč,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rebarborovo-pudinkový koláč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rebarborovo-pudinkový koláč
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|