|
Recept na Rebarborovo-bananový džem
Recept na Rebarborovo-bananový džem je zařazen v kategorii zavařeniny.
K přípravě Rebarborovo-bananový džem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500g rebarbory, 2 banány, 440g cukru do džemu (želírovací), 4 lžíce vody..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rebarborovo-bananový džem
Recept na Rebarborovo-bananový džem: Rebarboru očistíme a pokrájíme na malé kousíčky. Pokrájenou rebarboru vsypeme do hrnce, přidáme cukr a vodu. Na mírném ohni zahříváme dokud se cukr nerozpustí. Pak zvýšíme plamen, přidáme na drobně pokrájené banány a za občasného míchání vaříme 15-25 minut. Čím déle marmeládu vaříme, tím je hustší. Hotovou marmeládou plníme sterilované sklenice s uzávěrem a otočíme vzhůru nohama. Necháme zcela vychladnout a pak uskladňujeme v lednici.
Poznámka k receptu na Rebarborovo-bananový džem: Hodi se skvele k palacinkam, livancum nebo muzeme pridat do bileho jogurtu. http://www.lucasinka.cz
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rebarborovo-bananový džem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Lucasinka (Lucie Kubikova)
- Datum vložení: 02.06.2010
- Počet porcí: 1a1/2 l
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zavařeniny
- Suroviny: 500g rebarbory, 2 banány, 440g cukru do džemu (želírovací), 4 lžíce vody.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rebarborovo-bananový džem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rebarborovo-bananový džem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rebarborovo-bananový džem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|