|
Recept na Rákosníček
Recept na Rákosníček je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Rákosníček budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
korpus: 250g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 4 vejce, 240g cukru moučka, 150ml oleje, 100ml vroucí vody ======================================================== krém: uvařit salko 2,5 hodiny, 1 máslo ======================================================== marcipán: 30dkg moučkového cukru, 13 dkg sušeného polotučného mléka, lžíce medu, lžička oleje, lžička rumu, trocha vody, pár kapek mandlové esence ======================================================== na střechu: zkaramelizovala cukr,poté vytahovala do nitěk a motala na střechu :o)).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rákosníček
Recept na Rákosníček: Ušleháme bílky s polovinou cukru ( s 120g). v druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej, mouku zamíchanou s práškem do pečiva a vodu. Nakonec vmícháme sníh. Třetinu těsta dáme zpátky do nádoby, kde jsme šlehali bílky a obarvíme ji kakaem ( nevím, kolik napsat, určitě to jsou 2 lžíce, poznáte podle barvy...) Do vymazané formy střídavě klademe těsto po lžících,dáme na střed formy jednu lžíci tmavou a na to dvě lžíce světlého těsta. Takto to stále opakujeme až do spotřebování těsta. Krém: vychladlé salko + máslo - vyšleháme v hladký krém - korpus ještě pod krém mažu rybízovým či jiným pikantním džemem s troškou rumu ,o)) Marcipán: z přísad vypracovat vláčnou hmotu a pak už jen patlat a patlat :o)
Poznámka k receptu na Rákosníček: Nádherný!!!!!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rákosníček, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: petravei (Petra Baršová)
- Datum vložení: 03.04.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: korpus: 250g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 4 vejce, 240g cukru moučka, 150ml oleje, 100ml vroucí vody ======================================================== krém: uvařit salko 2,5 hodiny, 1 máslo ======================================================== marcipán: 30dkg moučkového cukru, 13 dkg sušeného polotučného mléka, lžíce medu, lžička oleje, lžička rumu, trocha vody, pár kapek mandlové esence ======================================================== na střechu: zkaramelizovala cukr,poté vytahovala do nitěk a motala na střechu :o))
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rákosníček,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rákosníček - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rákosníček
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|