|
Recept na Rajská omáčka s karbanátkem
Recept na Rajská omáčka s karbanátkem je zařazen v kategorii omáčky.
K přípravě Rajská omáčka s karbanátkem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Karbanátky: 0,5 kg mletého masa(nejlépe směs hov.+ vepř.), 1 vejce, 4 vrchovaté PL strouhanky, 1 ČL soli, 2 ČL majoránky, pepř Omáčka: 2 rajské protlaky, 1 střední cibule, dvě špetky mletého nového koření, 3 bobkové listy, 3 vrchovaté PL hladké mouky, 3 PL cukru krystal, 1 ČL soli.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rajská omáčka s karbanátkem
Recept na Rajská omáčka s karbanátkem: Maso dáme do misky, přidáme všechny ostatní ingredience a dobře promícháme. Vytvoříme vetší kuličky, splácneme je na silnější placky a osmažíme v pánvi na oleji dozlatova. Dáme okapat od tuku. Během smažení karbanátků si nakrájíme na kostičky cibuli, orestujeme, přidáme tři vrchovaté lžíce mouky a na mírném ohni osmažíme dozlatova. Až je zásmažka hotová, zmírníme teplotu, přimícháme protlak a pomalu podléváme vařící vodou (asi 1 l), mícháme...podléváme...mícháme. Přiléváme po troškách, aby se nám neudělali hrudky. Až máme všechnu vodu v hrnci a rozmícháno, přidáme zarovnanou lžičku soli, bobkové listy, nové koření a cukr. Povaříme asi 10-15 minut a přecedíme omáčku do jiného hrnce, aby v ní nebyli kousky cibule a bobkový list. Omáčku ochutnáme a dochutíme jak kdo má rád, když chcete kyselejší přidejte trochu citronky a naopak sladší, přidejte cukr. Nakonec přidáme do omáčky osmažené a okapané karbanátky. Podáváme s knedlíkem, těstovinami nebo rýží, jak kdo má rád...
Poznámka k receptu na Rajská omáčka s karbanátkem: PL - polévková lžíce (zarovnaná) ČL - čajová lžička (zarovnaná) Moje děti tuhle omáčku milují, hovězí maso nechtějí, ale s karbanátkem jim chutná.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rajská omáčka s karbanátkem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Iness
- Datum vložení: 07.10.2009
- Počet porcí: 4 osoby
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Omáčky
- Suroviny: Karbanátky: 0,5 kg mletého masa(nejlépe směs hov.+ vepř.), 1 vejce, 4 vrchovaté PL strouhanky, 1 ČL soli, 2 ČL majoránky, pepř Omáčka: 2 rajské protlaky, 1 střední cibule, dvě špetky mletého nového koření, 3 bobkové listy, 3 vrchovaté PL hladké mouky, 3 PL cukru krystal, 1 ČL soli
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rajská omáčka s karbanátkem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rajská omáčka s karbanátkem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rajská omáčka s karbanátkem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|