|
Recept na Rajčatové čatní (omáčka pokaždé jinak)
Recept na Rajčatové čatní (omáčka pokaždé jinak) je zařazen v kategorii zavařeniny.
K přípravě Rajčatové čatní (omáčka pokaždé jinak) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1) Čatní s mátou a zázvorem (ostré) 2 kg rajčat 150g hnědého cukru kousek skořicové kůry 4 bobkové listy hrst pokrájené máty 2 lžičky jemně postrouhaného čerstvého zázvoru 2 nakrájené chilli papričky 120ml vinného octa 2) Čatní s vínem,marmeládou a rozinkami 1 kg rajčat (najemno nakrájet, nemusí se tak loupat slupka) ½ kg cibule 30dkg paprik 2 kávové lžičky sladké papriky 2 lžíce rybízové nebo meruňkové marmelády ½ palice česneku 1dcl červeného vína 1dcl vinného octa 2 lžíce medu nebo hnědého cukru hrst rozinek, sůl, pepř, oregano, tymián olivový olej na pánev.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rajčatové čatní (omáčka pokaždé jinak)
Recept na Rajčatové čatní (omáčka pokaždé jinak): ad 1) Rajčata najemno nakrájet (kdo chce, může na chvíli ponořit do horké vody a potom rajčata oloupat) vložit do hrnce všechny ostatní suroviny a dusit, dokud směs pěkně nezhoustne – občas promíchávat. Skořicovou kůru a bobkové listy vyndat a plnit do sklenic. ad 2) Cibuli, papriku na nudličky osmahnout na oliv.oleji a přidat všechny ostatní suroviny a za stálého míchání dusíme až do požadované hustoty (kdo bude chtít, může nakonec i rozmixovat). Dochutit podle sebe, když je marmeláda kyselá, přidat cukru atd. Pokud chcete ostrou i tuto, přidat feferonku. Naplníme sklenice – raději malé (po přesnídávkách atd,.), je lepší otevřít menší dávku, kterou hned spotřebujete, než velkou sklenici, která otevřená nevydrží dlouho, tak jako každá zavařenina. Sterilujeme 15min. na 85st.
Poznámka k receptu na Rajčatové čatní (omáčka pokaždé jinak): Rajčatové čatní se používá jak zastudena, tak i zatepla. Každá omáčka je chuťově úplně jiná...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rajčatové čatní (omáčka pokaždé jinak), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jahoda
- Datum vložení: 25.10.2010
- Počet porcí: 20
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zavařeniny
- Suroviny: 1) Čatní s mátou a zázvorem (ostré) 2 kg rajčat 150g hnědého cukru kousek skořicové kůry 4 bobkové listy hrst pokrájené máty 2 lžičky jemně postrouhaného čerstvého zázvoru 2 nakrájené chilli papričky 120ml vinného octa 2) Čatní s vínem,marmeládou a rozinkami 1 kg rajčat (najemno nakrájet, nemusí se tak loupat slupka) ½ kg cibule 30dkg paprik 2 kávové lžičky sladké papriky 2 lžíce rybízové nebo meruňkové marmelády ½ palice česneku 1dcl červeného vína 1dcl vinného octa 2 lžíce medu nebo hnědého cukru hrst rozinek, sůl, pepř, oregano, tymián olivový olej na pánev
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rajčatové čatní (omáčka pokaždé jinak),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rajčatové čatní (omáčka pokaždé jinak) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rajčatové čatní (omáčka pokaždé jinak)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|