|
Recept na Raffaello dortík
Recept na Raffaello dortík je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry.
K přípravě Raffaello dortík budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
korpus: 5 vajec, 150 g cukru krupice, 200 g hladké mouky, 5 lžic oleje náplň: 500 ml smetany ke šlehání, 180 - 200 g bílé čokolády (i na vaření), 160 g kokosu na dohotovení: 150 ml mléka, 1 sáček šlehačky v prášku, kokos, rum, oříšky....
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Raffaello dortík
Recept na Raffaello dortík: Nejdříve si připravíme šlehačku. Smetanu nalijeme do rendlíku a na plotýnce zahříváme. Do horké nasypeme na kousky nalámanou čokoládu a za stálého míchání přivedeme k varu. Necháme povařit 30 - 60 s. Pak odstavíme z plotýnky a za občasného zamíchání necháme vychladnout. Pak dáme do ledničky pořádně vychladit do druhého dne. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Postupně po jednom zašleháme žloutky a po lžících olej. Nakonec do pěny vmícháme vařečkou mouku. Těsto rozetřeme do kulaté formy s vymazaným a vysypaným dnem. Pečeme asi 25 minut při 190°C. Korpus vodorovně rozřízneme na dvě nestejně velké části (asi 1/3 a 2/3. Tenčí část bude tvořit základ dortu, větší část rozdrobíme. Vychlazenou čokoládovou smetanu ušleháme do tuha. Do ní vmícháme větší polovinu drobků z korpusu a kokos, pak postupně přimícháváme další drobky, dokud nevznikne hustá hmota.Korpus vložíme do rozevíracího dortového kruhu, pokropíme podle chuti rumem a rozetřeme na něj hmotu. Je dost hustá, takže spíš klademe lžící a postupně umačkáváme. Srovnáme ji do roviny a celé dáme do ledničky. Zatím ušleháme šlehačku v prášku podle návodu.
Poznámka k receptu na Raffaello dortík: Dort jsem zkusila udělat k narozeninám. Zdobila jsem směsí z mletých oříšků, na kterou jsem narazila v Albertu :) Zdobení, ale zatím není mojí silnou stránkou O:) Zdroj: www.mamincinyrecepty.cz
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Raffaello dortík, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: veru7
- Datum vložení: 04.03.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
- Suroviny: korpus: 5 vajec, 150 g cukru krupice, 200 g hladké mouky, 5 lžic oleje náplň: 500 ml smetany ke šlehání, 180 - 200 g bílé čokolády (i na vaření), 160 g kokosu na dohotovení: 150 ml mléka, 1 sáček šlehačky v prášku, kokos, rum, oříšky...
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na raffaello dortík,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Raffaello dortík - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Raffaello dortík
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|