|
Recept na Raffaelláček
Recept na Raffaelláček je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - Řezy.
K přípravě Raffaelláček budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Korpus: 50 g sušenek Koka od Opavia 130 g hladké mouky 40 g cukru krystal 70 g změklého másla 25 ml oleje Náplň: 400 g lučiny (může být domácí) 4 polévkové lžíce strouhaného kokosu 1 kokosové mléko od Müller (má 400 ml, sem použijeme polovinu, zbytek na zdobení) 2 velká vejce 1/2 sáčku kokosového pudinku 100 ml Salka 1 polévková lžíce moučkového cukru Zdobení: 200 ml kokosového mléka (viz výše) 200 ml smetany na šlehání 1 kokosový pudink za studena Olé 1 ztužovač šlehačky (není nutný) kuličky Raffaello.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Raffaelláček
Recept na Raffaelláček: Na korpus promícháme všechny uvedené suroviny, uhněteme do koule a pomocí dlaně a prstů vmačkáme do dortové formy a uděláme zvýšený okraj (asi 1,5 cm). Dáme do lednice. Připravíme si náplň - lučinu vymícháme s cukry, salkem a 200 ml kokosového mléka, přidáme strouhaný kokos a pudinkový prášek. Po jednom vmícháme vejce a náplň nalijeme na korpus. Pečeme při 160 stupních asi 50 minut (náplň musí být tuhá). Necháme zcela vychladnout a přemístíme do lednice. Na zdobení vyšleháme všechny suroviny elektrickým šlehačem do tuha a zdobíme dle vlastní fantazie (mně hodně zbylo, ale je možné potřít celý povrch...) a přidáme kuličky Raffaello.
Poznámka k receptu na Raffaelláček: Tato varianta cheesecaku vznikl pro moji kamarádku k narozeninám, je milovnicí Raffaella. :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Raffaelláček, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: katyvypl
- Datum vložení: 09.01.2014
- Počet porcí: 8-12
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Řezy
- Suroviny: Korpus: 50 g sušenek Koka od Opavia 130 g hladké mouky 40 g cukru krystal 70 g změklého másla 25 ml oleje Náplň: 400 g lučiny (může být domácí) 4 polévkové lžíce strouhaného kokosu 1 kokosové mléko od Müller (má 400 ml, sem použijeme polovinu, zbytek na zdobení) 2 velká vejce 1/2 sáčku kokosového pudinku 100 ml Salka 1 polévková lžíce moučkového cukru Zdobení: 200 ml kokosového mléka (viz výše) 200 ml smetany na šlehání 1 kokosový pudink za studena Olé 1 ztužovač šlehačky (není nutný) kuličky Raffaello
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na raffaelláček,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Raffaelláček - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Raffaelláček
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|