|
Recept na Radoušova bramboráková buchta
Recept na Radoušova bramboráková buchta je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Radoušova bramboráková buchta budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg brambor-nejlépe typ A 1 celé vejce 4 vrchovaté PL hrubé mouky mletý pepř sůl 1 ČL sušeného česneku cca 4 cm čerstvé červené feferonky majoránka 200 g pasty Sauce Tradicional HEINZ (mají v Albertu) 1,5 nožičky Tokajské klobásy (Makro) 100 g sýra Montána (ement.typ) černé olivy bez pecek 2 střední cibule tymián.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Radoušova bramboráková buchta
Recept na Radoušova bramboráková buchta: Brambory oloupáme a nastrouháme (2/3 velká oka, 1/3 oka na mrkev). Vymačkáme vodu do misky a škrob, který se usadí na dně, vrátíme zpět k bramborám. Přidáme celé vejce, mouku, sůl, majoránku, pepř a sušený česnek a na malé kousky nakrájemnou feferonku. Promícháme a zapneme troubu na 190 °C. Připravíme si velký plech, vysteleme ho pečícím papírem a lžící klademe těsto do obdélníku přes celou plochu do výšky 2 cm. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme půl hodiny. Vyjmeme z trouby a celou plochu důkladně potřeme pastou, poklademe půlkolečky klobásy, sýrem nakrájeným na kousky a černými olivami, překrojenými napůl. Nakonec to celé poklademe kroužky cibule a posypeme tymiánem. Opět vrátíme do trouby, přidám větrník a zapékám ještě 20 minut. Je to dobré k vínu, k pivu i druhý den ohřáté v MV troubě.
Poznámka k receptu na Radoušova bramboráková buchta: Námět mi dala před 2 roky kolegyně. Celé jsem si to časem přizpůsobila v duchu pokus, omyl. Na toto téma (bramborák) existuje celá řada receptů, tak tenhle je můj a na Top první. Radoušova proto, že se dle pověsti, zde vyskytoval rytíř s tímto jménem.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Radoušova bramboráková buchta, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rozmarynaH (Marcela)
- Datum vložení: 19.04.2012
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: 1 kg brambor-nejlépe typ A 1 celé vejce 4 vrchovaté PL hrubé mouky mletý pepř sůl 1 ČL sušeného česneku cca 4 cm čerstvé červené feferonky majoránka 200 g pasty Sauce Tradicional HEINZ (mají v Albertu) 1,5 nožičky Tokajské klobásy (Makro) 100 g sýra Montána (ement.typ) černé olivy bez pecek 2 střední cibule tymián
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na radoušova bramboráková buchta,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Radoušova bramboráková buchta - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Radoušova bramboráková buchta
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|