|
Recept na Pytel peněz
Recept na Pytel peněz je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Pytel peněz budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3 vejce, 3 lžíce cukru krupice, 3 lžíce polohrubé mouky. Krém: polovina (125 g) másla a 50 g čokolády na vaření Marcipán, čokoládové penízky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pytel peněz
Recept na Pytel peněz: Vejce našleháme s cukrem, nakonec opatrně vmícháme mouku. Upečeme na menším plechu piškot. Mezitím si utřeme máslo a postupně do něj přidáváme po troškách rozehřátou čokoládu. Necháme trochu vychladnout a pak znovu vyšleháme. Vychladlý piškot rozkrájíme na obdélníčky, promažeme krémem a vrstvíme na sebe. Pak jim trochu hrany seřízneme do pyramidky a přeneseme na rozválený plát marcipánu. Ten nevykrajujeme, jen se snažíme ho rozválet přibližně do kulata. Pak marcipán obalíme kolem piškotového korpusu. I když by k tomu člověk potřeboval třetí ruku jde to velmi lehce, když si část marcipánu podepřete válečkem dle obr., protože marcipán se na krém "přilepí". Pak jen ovineme z bílého marcipánu "provaz" spletený ze dvou válečků a pomocí rozehřáté čokolády přilepíme čokoládové penízky.
Poznámka k receptu na Pytel peněz: Můžete použít jakýkoliv oblíbený recept na piškot, krém i marcipán. Na obr.č. 1 je použitý marcipán http://www.toprecepty.cz/recept/6542-marcipan-z-ma... z jednoho sáčku JOJO, na obr. č. 3 je marcipán http://www.toprecepty.cz/recept/3224-pravy-marcip... z 200 g mandlí a 100 g cukru a korpus je upečený kulatý. Dobrá rada: zkuste si nejdříve korpus položit na papír, abyste si změřili, jak velkou placku máte z marcipánu rozválet, případně ukrojit. Vychází to asi tak, že od jakékoliv hrany korpusu byste měli mít marcipán v délce asi 1,5 výšky korpusu. Tedy pokud je slepený korpus vysoký 10 cm, musí mít kolem sebe 15 cm marcipánu měřeno od hrany, ne od středu. Až si budete připravovat marcipán, nezpomeňte si trošku oddělit a neobarvit kakaem všechno - budete potřebovat kousek bílého na provázek. Inspirace: Maminčiny recepty
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pytel peněz, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Hella
- Datum vložení: 24.10.2009
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: 3 vejce, 3 lžíce cukru krupice, 3 lžíce polohrubé mouky. Krém: polovina (125 g) másla a 50 g čokolády na vaření Marcipán, čokoládové penízky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pytel peněz,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pytel peněz - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pytel peněz
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|