|
Recept na Punčový tunel
Recept na Punčový tunel je zařazen v kategorii moučníky - krémy, polevy, náplně - záviny, rolády.
K přípravě Punčový tunel budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
120 g krupicového cukru, 5 vajíčok, 120 g polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva, 1 lyžička citr.šťavy, jahodový džem podľa potreby, 2 lyžice punčovej arómy, 3 lyžice rumu, 2 dl vody, 4 lyžice práškového cukru, podľa potreby kakao, potravinárske farbivo, ja som použila sirup z červenej repy Poleva : 250 g práškového cukru, 2 lyžice teplého rumu, 3 lyžice teplej vody, 1 lyžička citr.šťavy.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Punčový tunel
Recept na Punčový tunel: Z ingrediencií upečieme piškótu, rozdelením vajíčok na bielky a žĺtka. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh aj s kvapkou citrónovej šťavy, žĺtky s cukrom do peny a postupne pridávame múku, v ktorej je zamiešaný prášok do pečiva. Upečieme na plechu vymastenom a vysypanom múkou. Po upečení odkrojíme pás 25 cm a 11 cm, ten väčší do tunela menší na zakrytie, zbytok piškóty použijeme ako punčovú náplň, ktorú prifarbíme trošku kakaom do hneda a červenou do ružova. Zalejeme punčom z vody, punčovej arómy, rumu, cukru. Do formy vložíme piškótu, natrieme jahodovým džemom a dáme punčovú hmotu. Spodnú časť natrieme tiež džemom a zakryjeme. Dáme do chladu stuhnúť, trošku zaťažíme. Pripravíme si cukrovú polevu z cukru, citrónovej šťavy, teplej vody a rumu a miešaním vznikne biela fondánová poleva, ktorou polejeme tunel.
Poznámka k receptu na Punčový tunel: Lepší by bol ríbezlový sirup,lepšie barví,ale môžeš dať pár zrniek farby potravinárskej.a kakaom obarvíš zvyšnú piškotu
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Punčový tunel, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Danculka (Anna Danková)
- Datum vložení: 28.04.2011
- Počet porcí: 15
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Krémy, polevy, náplně - Záviny, rolády
- Suroviny: 120 g krupicového cukru, 5 vajíčok, 120 g polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva, 1 lyžička citr.šťavy, jahodový džem podľa potreby, 2 lyžice punčovej arómy, 3 lyžice rumu, 2 dl vody, 4 lyžice práškového cukru, podľa potreby kakao, potravinárske farbivo, ja som použila sirup z červenej repy Poleva : 250 g práškového cukru, 2 lyžice teplého rumu, 3 lyžice teplej vody, 1 lyžička citr.šťavy
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na punčový tunel,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Punčový tunel - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Punčový tunel
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|